View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Tue Apr 11, 2006 10:37 am Post subject: špatný Patch na M55 |
|
|
Zdravím, nahrál jsem Patch na změnu hlavního menu do M55 a místo toho mi přestal fungovat mobil. Nahrával jsem to přes V-klay, který mi později při kontrole Memory map ukázal u všeho empty. Tak jsem stáhl z těhle stránek zálohu paměti na EEPROM a zkoušel to tam dostat zpátky, ačkoliv soubor s příponou .bin měl jen 5 MB namísto mích původních 14MB, ale bohužel bez výsledku. Mobil už ani nereaguje na stisk vypínacího tlačítka, takže ho ten V-Klay ani nevidí...Tomu říkám problém  |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Apr 11, 2006 11:45 am Post subject: |
|
|
NO tak to jsi tomu dal, ale není nic ztraceno. Pokud ale telefon nereaguje, budeš muset asi řezat testpoint, protože jsi nahrál jenom část software a nezkontroloval jsi si odkud a kam nahráváš a místo bay jsi to nahrál kam patří EEPROM nahrálo se to asi od adresy 000000 a tím jsi přepsal bootcore.
Ale nezoufej, pokud jsi trochu zručný udělej si tetspoitn podle obrázku kteýr najdeš na hlavní stránce v sekci TESTPOINTY.
A potmo použij tento návod na oživení telefonu. Čti pozorně vše je tak popsané včetně odkazu na program a potřebné fullflash _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Wed Apr 12, 2006 8:19 am Post subject: Re: špatný Patch na M55 |
|
|
Tak bohužel mé možnosti co se týče přístupu na internet jsou natolik ubohé, že nemám možnost ani nic stahovat, pouze číst, navíc jsem teď musel vrátit vypůjčený kabel, tak jsem se rozhodl navštívit se svým mobilem servis... Tam jsem měl mobil koupený před měsícem, sice bazarový kousek, ale i tak na něj byla půl roční záruka, tak jsem napovídal majiteli, že se to stalo ani nevím jak a on souhlasně vše odkýval, že je to dáno tím, že siemensy mají slabší sw, a proto tam nahraje nový, na což se vztahuje záruka...Dnes si mám pro něj jít, ale docela se bojím, že tam dnes příjdu a on mi řekne, že poznal, co jsem s ním dělal... To bude můj konec |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Apr 12, 2006 9:23 am Post subject: |
|
|
No na 99,9% nepozná, oživení je záležitost 20 minut a přehraje se komplet fullflash včetně bootcore a je hotovo. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 12, 2006 9:32 am Post subject: |
|
|
Nezbývá než doufat, že majitel servisu není taky SiemensManiak  _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!
IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS
------------
To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.
-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to! |
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Tue Apr 25, 2006 9:27 am Post subject: |
|
|
No, musím uznat, že se servisem, kam jsem ho dal na reklamaci nejsem ani trochu spokojený. Už na tu opravu čekám dva týdny a pořád nic. Napřed tam zkoušeli přehrát sw, ale to se jim nepovedlo, zřejmě to chtěli dělat přes V-Klay. Pak usoudili, že to bude chyba hardwaru, tak telefon rozebrali a zjistili, že je zničený procesor, tak objednali nový, ale všechno strašně dlouho trvá, kdyby se snažili, tak to za týden zvládnou...Hrůza, ale mám alespoň nový procák, teda pokud se toho mobilu ještě někdy dočkám..Já si vůbec nedokážu představit, že tam jednou příjdu a oni mi ho dají  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Apr 25, 2006 4:43 pm Post subject: |
|
|
Objednavali novy procesor?To su asi nejaki magori....to uz je lepsie objednat a vymenit celu zakladnu dosku,ako procak...  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 8:28 am Post subject: |
|
|
Taky jsem se divil, tak jsem tam včera šel, jenže já musím hrát blbýho, že se v tom vůbec nevyznám, aby nepoznali, že jsem s tím manipuloval, tak mi ten prodejce řekl, že to vyměnili, ale že jim to pořád nefunguje, tak mi udělal skvělou nabídku: K těm původním 1600 Kč, které jsem dal za Siemens M55 mu přídám 400Kč a on mi dá úplně nový Siemens C72, tak to není špatná nabídka, tak doufám, že to výjde....  |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 8:39 am Post subject: |
|
|
- ty jsi dal 1600,- za M55 . No potěš. Ale za 2000,- C72 je už lepší koupě. Procesor na M55 neodchází, po špatném flashi odejde integrovaný obvod flash, stačí vyměnit, naprogramovat a je to. Práce na půl hodiny, dělali jsme jich už několik. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Last edited by Krokodýl on Wed Apr 26, 2006 10:06 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 9:14 am Post subject: |
|
|
Tak musím uznat, že ten mobil nebyl skoro ani používaný...navíc, jsem v mnoha časopisech četl, že ho bazarově seženu za 1500Kč, tak to mi nepřipadlo jako přehnaná cena...Jinak jde prostě vidět, že když tam příjdu s reklamací, tak to trvá měsíc.. No a s Patchováním jsem se už poučil...chtělo by to něco lepšího než V-Klay, každý, koho znám ten mobil poprvé vždy odvařil, než se to naučil...  |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 9:25 am Post subject: |
|
|
No, já Ti nevim., ale co já znám, tak to lidi obvykle neodpraví... Já spíš myslím, že chyba byla na Tvé straně...
Když se ten foun nechtěl spustit, měl jsi nejdřív zkusit patch v-Klayem odstranit, a teprve jako poslední možnost se přehrává cizí záloha FF _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
------------
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 9:36 am Post subject: |
|
|
Jediná věta - Než začnu cokoli měnit vždy si pořídím vlastní zálohu, potom mám na 99% vyhráno - viz můj podpis. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
WinMobile
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 9:36 am Post subject: |
|
|
no, ten patch byl divnej, protože on všechno smazal a přitom jsem to dělal správně, takže zpátky už jsem ho odstranit nemohl, protože nebylo co odstranit...vše EMPTY....Jak řekl redaktor: Je to otázka 30 min ta oprava, takže nic, co by neměli zvládnout...nezvládli  |
|
Back to top |
|
 |
Kapitan.Solo pisatel

740.54 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 9:42 am Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Jediná věta - Než začnu cokoli měnit vždy si pořídím vlastní zálohu, potom mám na 99% vyhráno - viz můj podpis. |
poučil jsem se...  |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 26, 2006 10:16 am Post subject: |
|
|
Kapitan.Solo wrote: | no, ten patch byl divnej, protože on všechno smazal a přitom jsem to dělal správně, takže zpátky už jsem ho odstranit nemohl, protože nebylo co odstranit...vše EMPTY.... |
Podle tohohle soudím, že nevíš, jak se patch odstraňuje. Nepřečetl sis, nebo jsi nepochopil, postup.
Tady Klay nemám tak je to možná trošičku jinak popsané, ale hned na první záložce je tlačítko "Aplikovat patch" nebo tak a hned vedle "Odstranit patch". Otevřeš patch a tlačítkem aplikovat ho nahraješ do mobilu. Když patch nefunguje (nebo se Ti třeba nelíbí, nebo se už po delší době nehodí, nebo tam chceš novou verzi), tak si ten stejnej patch otevřeš znovu na tý stejný záložce (pokud ho nemáš ještě pořád otevřenej) a odstraníš ho tlačítkem Odstranit patch. Klay při tom nahraje zpět původní data.
Bezpečné, jednoduché. Snažší způsob neoficiálního patchování si nedovedu představit...
Na další záložky Klaye při tomhle vůbec nejdu!
A není zde tedy nic, co by mohlo být EMPTY  _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
------------
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|