View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Tue Aug 15, 2006 11:40 am Post subject: EBS schéma mi rozsypalo SMS |
|
|
Zdravím ,
přes EBS jsem vyrobila pěkný nový skin a nahrála ho synkovi (už spal, tak jako překvapení ) do M55 FW10: překvapení se opravdu konalo, a veliké :
skin se sice pěkně "rozlezl" po displeji mobilu, ale nedaly se najednou číst došlé SMS ani Návrhy
Náhled SMS sice vypadal normálně, ale po otevření jakékoliv SMS se na displeji objevil pouze tmavý proužek 21x4 mm (naležato). Začínal u levé strany displeje, nad ním byly ještě 4mm podkladu a při listování se posouval nahoru. Absolutně netuším, proč se to tak chová, formát schémata byl správně *.col
Toto barevné schéma jsem vyrobila úpravou vestavěného s názvem "lead". Do M55 jsem upravené schéma nahrála pod jiným názvem "pokus", přičemž "lead" jsem ve složce s bar. schématy ponechala. Při otvírání mého nového schématu "pokus" mi na vteřinku problikly tři volby: 1) lead 2) lead ID 5 version 1 a 3) T-mobile.
Zakroužkovaná byla volba ad 2) - bez možnosti změny. On ten telefon byl původně s T-mobilími čtverečky, které jsem ale podle návodu zde na SM odstranila.
Dokáže mi prosím někdo vysvětlit, kde se stala chyba ?
Mám teď poněkud strach s tím více experimentovat, protože zpočátku jsem "pokus" nahrávala do telefonu na potřetí. Když jsem pak nakonec smazala i původní "lead" z telefonu (v domnění, že snad kolidují) a když SMS stále nešly otvírat a přečíst, nezbylo než původní "lead" nahrát zpátky do telefonu a uvést jej tak do původního stavu - přátelé, to se mi povedlo až na asi minimálně desátý (!!) pokus.
Používám SiMoCo 2.2.6 a takovéto problémy jsem s ním dosud nezažila
Mám ten soubor "pokus.col" doma v počítači, kdyby byl někdo tak strašně laskavý a mohl mi to zpropadené schéma ve svém mobilu projet...
Díky moc předem!
J.  _________________ Motorola T2288R > Samsung C100 > C55 fw 24 (888kB) > C75 fw 11 & CX65 fw 25 → fw50
------------------------ |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Tue Aug 15, 2006 12:17 pm Post subject: |
|
|
uploadni to nekam na net... nahraju to segre do MC60 a podivam se ti na to  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Tue Aug 15, 2006 12:53 pm Post subject: |
|
|
D4X wrote: | uploadni to nekam na net... nahraju to segre do MC60 a podivam se ti na to  |
Vřelé díky ! Zítra to tam hodím, protože to mám doma a internet zase jen v práci
J.  _________________ Motorola T2288R > Samsung C100 > C55 fw 24 (888kB) > C75 fw 11 & CX65 fw 25 → fw50
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 7:38 am Post subject: |
|
|
Ahoj ,
teď se to pokusím hodit na net, snad se to zde objeví:
Toto je "závadná" verze "pokus":
<a href="http://nahraj.getwave.net/files/1155710030.txt">Váš text</a>
a toto je původní "lead" úpravou kterého "pokus" vznikl
<a href="http://nahraj.getwave.net/files/1155710095.txt">Váš text</a>
Jsem opravdu zvědavá, jestli se to tu objeví - nemám s tím totiž žádné zkušenosti (teda obrázek už uploadnout umím - díky Hannimu )
Děkuji všem, kteří se pokusí vypátrat, proč mi toto barevné schéma způsobilo paseku ve čtení SMS
Hezký den!
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 1:04 pm Post subject: |
|
|
asi te zklamu ale ten skin vali bez sebemensich problemu na MC60... _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 2:03 pm Post subject: |
|
|
D4X wrote: | asi te zklamu ale ten skin vali bez sebemensich problemu na MC60... |
No potěš koště, fakt Ti to šlape ? Já sice vím, že MC60 a M55 mají stejné displeje, ale nemůže to být "střevama", že mně to nejede a Tobě ano? Zajímavé. Já to zkoušela 2x a pak ty veliké problémy s uvedením do původního stavu... mám docela obavu se v tom víc vrtat. I když zálohu FF mám .
No nic, i tak Ti mockrát děkuju za Tvou ochotu !! Ale potěšilo mě aspoň to, že jsem skiny úspěšně uploadnula na net - byť mi není moc (= vůbec ) jasné, jak jsi z těch hexa-čísílek poskládal ten soubor *.col ... . Možná by nebylo od věci, aby to zkusil někdo opravdu s M55 fw10 jako mám já...
Ahoj a ještě jednou dík!
J  _________________ Motorola T2288R > Samsung C100 > C55 fw 24 (888kB) > C75 fw 11 & CX65 fw 25 → fw50
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

|
Posted: Wed Aug 16, 2006 2:37 pm Post subject: |
|
|
viz první tři slova mého podpisu  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Johny007 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 11:24 pm Post subject: |
|
|
Takze podivej se tam na uvod toho soubor, je to prece identifikace, takze tam musi byt uvedeno i spravne CRC cili kontrolni soucet. Taky spravny nazev a vubec vsechny ty informace. Proste to udelat v nejakem programu ktery na to opravdu je a ne to jen upravovat. Nevim co na to je za program.. Mimochodem, s timhle si klidne hraj.. To nic neni, spis by bylo lepsi prejit na jiny FW, ta 10 je fakt historie..
EDIT: Stejne, proc si s tim hrat, kdyz je na netu tooolik temat  _________________ M55 Iridium - TestPoint , FW11 + mojepatche.txt HP iPAQ 514 WM6 |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 7:25 am Post subject: |
|
|
Johny007 wrote: | Takze podivej se tam na uvod toho soubor, je to prece identifikace, takze tam musi byt uvedeno i spravne CRC cili kontrolni soucet. Taky spravny nazev a vubec vsechny ty informace. Proste to udelat v nejakem programu ktery na to opravdu je a ne to jen upravovat. Nevim co na to je za program.. Mimochodem, s timhle si klidne hraj.. To nic neni, spis by bylo lepsi prejit na jiny FW, ta 10 je fakt historie..
EDIT: Stejne, proc si s tim hrat, kdyz je na netu tooolik temat  |
No, o CRC vím jen to, že to existuje ale význam bohužel neznám . Já jsem ten skin vytvořila přímo v programu na tvorbu barevných schémat a myslela jsem si, že úprava již existujícího schématu postačí. Vždyť ve výchozím stavu programu EBS už určité barevné nastavení je, takže tak jako tak dělám jenom úpravu.
A proč si s tím hrát, když lze stáhnout hotové? Promiň, to jsem se musela usmát , totiž honosit se celou cizí prací, to by mě přece nemohlo ani bavit . Střípky někde posbírat, to jo, ale já si chci pohrát, víš? A o tom to je...
P.S.: Ale o tom update pouvažuji
Hezký den!
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 9:56 am Post subject: |
|
|
Mam doma M55 FW10,poobede tie ten Tvoj vytvor vyskusam
BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL?....alebo vies co,posli mi ten skin,co s nim mas problem na mail,pozriem sa nato. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Johny007 všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 10:25 am Post subject: |
|
|
Joan wrote: | Johny007 wrote: | Takze podivej se tam na uvod toho soubor, je to prece identifikace, takze tam musi byt uvedeno i spravne CRC cili kontrolni soucet. Taky spravny nazev a vubec vsechny ty informace. Proste to udelat v nejakem programu ktery na to opravdu je a ne to jen upravovat. Nevim co na to je za program.. Mimochodem, s timhle si klidne hraj.. To nic neni, spis by bylo lepsi prejit na jiny FW, ta 10 je fakt historie..
EDIT: Stejne, proc si s tim hrat, kdyz je na netu tooolik temat  |
No, o CRC vím jen to, že to existuje ale význam bohužel neznám . Já jsem ten skin vytvořila přímo v programu na tvorbu barevných schémat a myslela jsem si, že úprava již existujícího schématu postačí. Vždyť ve výchozím stavu programu EBS už určité barevné nastavení je, takže tak jako tak dělám jenom úpravu.
A proč si s tím hrát, když lze stáhnout hotové? Promiň, to jsem se musela usmát , totiž honosit se celou cizí prací, to by mě přece nemohlo ani bavit . Střípky někde posbírat, to jo, ale já si chci pohrát, víš? A o tom to je...
P.S.: Ale o tom update pouvažuji
Hezký den!
J.  |
No, jak chces. Pro me je to schema ten stripek. Taky si nestahuju cele tuning FW nebo tak neco.. Sorry, ja uz jsem proste trochu linejsi uzivatel a osobne se mi ani nechte instalovat ten program na upravu, abych si dal zaspinoval Win.. MNo konec OT:. Ty jsi proste jeste ten nadseny Siemensak At ti to vydrzi.. _________________ M55 Iridium - TestPoint , FW11 + mojepatche.txt HP iPAQ 514 WM6 |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

|
Posted: Thu Aug 17, 2006 10:37 am Post subject: |
|
|
hanni wrote: | BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL? |
jj staci to prejmenovat  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Joan věrný diskusník

2378.10 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 10:56 am Post subject: |
|
|
D4X wrote: | hanni wrote: | BTW: tie 2 textaky,co si sem dala linky su tie skiny?Mam tam premenovat koncovku TXT na COL? |
jj staci to prejmenovat  |
No vida, co se tu ještě naučím . Já na ty texťáky zírala jak tele na nová vrátka
to Johny007: ba právě, nadšení, to je to pravé ořechové, bez něho pokroku není...
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|