clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Video playback crash a čo ho spúšťa.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Video playback crash a čo ho spúšťa.

Reply to topic     Forum Index -> Třída E
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 10:51 am    Post subject: Video playback crash a čo ho spúšťa. Reply with quote

Mam fungle novú EL71 a pri snahe zistiť limity kvality prehravanai videa som prisiel na jednu vec. Vseobecne sa vie že sa EL71 niekedy vypina pri prehravani videa ale nikde som sa nedocital to ze je to problem konkretneho framu videa. To ci sa mobil vypne pri prehravani nieje nahoda a nezalezi to ani od kvality videa, rozlisenia, velkosti suboru ci pouziteho kodeku a nepomoze ani vzradit zvuk. Mal som to iste video urobene mozno 30 sposobmi, ale telefon sa vzdy vypol na tom istom mieste pokial som rucne to miesto nepretrackoval. Po tracku kritickeho miesta telefon dalej uz stabilne video dohra az do konca. Keby sa podarilo zistit co to sposobuje a pri kompresii videa pre telefon sa tomuto vyvarovat bolo by to skvele. Ja sa budem snažit dalej na tom pracovat, keby mal niekto nejaku radu budem rad. P.S.: riesim prehravanie filmov, nie kratkych klipov
Back to top
View user's profile Send private message
gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

No tak som na to asi prisiel. Ide v zasade o bitrate videa. EL71 zvladne plynulo okolo 400 az 500 kbit/s, okolo 600 az 700 kbit/seka pri vyssich hodnotach mrzne (vypina sa). Ide o to ze vacsina konvertorov berie do uvahy priemerny bitrate takze aj ked vam ukazuje ze bitrate (vysledny) videa je napr. 260 kbit/s, pri nejakej rychlej scene moze pokial ho nemate obmedzeny vyskoci na 1000 az 2000 kbit/s a vtedy mobil zamrzne Smile. Hoci mam dobry soft ktory ma parametre na obmedzovanie maxbirate este som neprisiel na to ako prinutit soft aby tento parameter aj skutocne vzdy dodrzal. Takze pracujem na tom dalej a coskoro to zistim dufam.
Back to top
ripper
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

neviete ci sa ten problem da odstranit patchom alebo inym fw?
Back to top
gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravim tento problem nieje problem cisto firmwaru. Jednoducho to procesor mobilu nezvladne. Jedine co by mohol firmware riesit je to ze sa mobil nevypne ale len skonci prehravanie takto zle zkomprimovaneho videa. Aby si to pochopil je to ako keby si chcel hrat Doom3 na PC 386.

Stale neviem presvecit ten 3gp konvertor nech narocne sceny filmu nekomprimuje nad nejaky limitny maximalny bitrate..... kde je ten pes zakopany......
Back to top
yoyanec
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

no ono ni je bitrate ako bitrate...existuje VBR a CBR alebo premenlivy a konstatny bitrate...skus to robit tak, ze video/film ktory prerabash, rozhodish na video a audio stopu a kazde prekonvertujesh zvlasht...
gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sun Nov 05, 2006 9:31 am    Post subject: Reply with quote

to yoyanec: mam prehravac v PC ktory dokaze sledovat aktualny a priemerny birate videa, nevidim dovod to konvertovat oddelene ked audiu nastavim pevny bitrate napr. 64kbit. Ked video stopa chce 2Mbit rate ta 64kbit od zamrznutia nezachrani.
gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sun Nov 05, 2006 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Takze akurat prebiehaju posledne testovania, ak vsetko vyjde do vecera by som mal mat navod ako urobit kvalitnu 3gp konverziu bez toho ze by ste sa museli bat ze vam to mobil nezvladne.

P.S.: sa mi paci rada na oficialnej stranke benqsiemens, ze co mate robit ked sa vam mobil pri prehravani videa vypne a to ze prehodte firmware Smile

gono
kolemjdoucí

11.50 SMM
PostPosted: Sun Nov 05, 2006 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

Takze standardnym 3gp konvertorom sa neda zabezpecit aby pri pozeratelnej kvalite videa aj s titulkami EL71 nezamrzla (nevypla sa). Nestaci totiz nastavit bitrate za sekundu ako ponukaju standardne konvertory videa, treba obmedzit maximom aj kazdy frame.

Riesenie? 1.Pochybujem ze existuje firmware co by toto riesil, ak si niekto mysli ze taky ma nech mi napise a ja mu poslem video na skusku.
2.Lepsi konvertor
3.Pozerat videa zakockatene jak svet Sad (hoci EL71 dokaze prehravat videa v brutalnej kvalite, plynulo krasne)

Zaver: Think .... hoci som sa kopu toho naucil za tento vykend, niesom spokojny s vysledkom, hoci netreba byt perfekcionista, EL71 mohol to byt vazne poprdeli mobil,.... mohol.....

whito
všeználek
všeználek

4279.78 SMM
PostPosted: Mon Nov 20, 2006 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

takze treba zohnat lepsi konvertor??? hmm... Think Think Think

Motorola Rokr E1
SE P1i
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Třída E All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1