View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jun 02, 2007 1:11 pm Post subject: SX1 nekamaradi s kabelem? |
|
|
Mel jsem starou SX1 (klasicka stribrna), ktere odesel display. Ted jsem koupil z druhe ruky cernou edici z nemecka. Vse se zdalo v poradku, ALE - zatimco stara SX1 se pri pripojeni na kabel ohlasi v oknech, tak ta "nova" ani tuk. Je to problem telefonu, nebo je to v necem jinym?
Problem c.2. Mam nainstalovany mRouter a MPM (SDS jsem uz ted nesehnal). mRouter telefon rozpozna (ten stary samozrejme, ten novy ne), ale MPM zatvrzele hlasi, ze zadny telefon neni pripojen. Jako ovladace pri prvnim pripojeni telefonu jsem pouzil ty, co jsou v adresari MPM po nainstalovani. |
|
Back to top |
|
 |
xXxTRA^^ řád zlaté antény

5896.92 SMM
|
Posted: Sat Jun 02, 2007 9:29 pm Post subject: |
|
|
mozne je, ze mas spatnou MMI desku, zkus zkompinovat oba telefony a slozit 1 funkcni _________________
IMG Hosting | iProtebe |
|
Back to top |
|
 |
LumkaCZ všeználek

4280.50 SMM
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:37 am Post subject: |
|
|
Nebo mě napadl firmware... Popřípadě vyčistit konektor podle mně jsou některé piny datové a některé na detekci ale nevím |
|
Back to top |
|
 |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 8:36 am Post subject: |
|
|
Konektory vypasaji ciste... I kdyby to bylo FW - jak ted muzu prehrat FW, kdyz nefunguje datovy kabel? |
|
Back to top |
|
 |
LumkaCZ všeználek

4280.50 SMM
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:41 pm Post subject: |
|
|
Aha... No možná má Siemens SX1 stejně jako většina blokií pod baterií kontakty na připojení servisního kabelu? |
|
Back to top |
|
 |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 3:08 pm Post subject: |
|
|
Ne, to fakt neni pripad SX1ky.
Ted uz to je sumak. Posilam zpet prodejci. |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 7:27 am Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? |
|
|
noclaf wrote: | Mel jsem starou SX1 (klasicka stribrna), ktere odesel display. Ted jsem koupil z druhe ruky cernou edici z nemecka. Vse se zdalo v poradku, ALE - zatimco stara SX1 se pri pripojeni na kabel ohlasi v oknech, tak ta "nova" ani tuk. Je to problem telefonu, nebo je to v necem jinym?
Problem c.2. Mam nainstalovany mRouter a MPM (SDS jsem uz ted nesehnal). mRouter telefon rozpozna (ten stary samozrejme, ten novy ne), ale MPM zatvrzele hlasi, ze zadny telefon neni pripojen. Jako ovladace pri prvnim pripojeni telefonu jsem pouzil ty, co jsou v adresari MPM po nainstalovani. |
Pokud se ti spoji m-router s telefonem tak nemas zadnej problem s kabelem, jen ti windows nepipaj ale ovladac mas nainstalovany a funkcni.
Jinak MPM potrebujes verzi pro x65 a potom MPM Patch pro SX1, jinak ti to fungovat nebude.
Procti si FAQ, najdes tam vse potrebne. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 12:34 pm Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? |
|
|
Mio wrote: | Pokud se ti spoji m-router s telefonem tak nemas zadnej problem s kabelem, jen ti windows nepipaj ale ovladac mas nainstalovany a funkcni.
Jinak MPM potrebujes verzi pro x65 a potom MPM Patch pro SX1, jinak ti to fungovat nebude.
Procti si FAQ, najdes tam vse potrebne. |
Dik. Mezitim se mi podarilo sehnat SDS a s tou je to bezproblemu. Problem je se zalohovanim - pri pusteni zalohovani SDS spadne. Ve FAQu jsem nasel vytah wrote: | Protoze vetsine lidi nefunguje SDS nebo jine zalohovaci programy... |
,ale problem je, ze nevim JAKE soubory zkopirovat. Takze, jake soubory musim zkopirovat pro zachovani kontaktu a SMS? Diky. |
|
Back to top |
|
 |
yaqwsx táta fóra

Joined: 12 Dec 2005 Posts: 1027 Location: Takové městečko nedaleko Kroměříže
209083.66 SMM
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 4:17 pm Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? |
|
|
noclaf wrote: |
,ale problem je, ze nevim JAKE soubory zkopirovat. Takze, jake soubory musim zkopirovat pro zachovani kontaktu a SMS? Diky. |
Pokujd mas vsechno v zakladu(nepresmerovane,atd...)tak pro zpravy slozku C:/System/Mail
A pro kontakty soubor contacts.cdb ve slozce C:/System/Data
ale ty toktakty ti nepujdou skopirovat,proto musis slozku data prejmenovat treba na data2,zkopirovat a zpatky prejmenovat zpet.A kdyz to budes chtit obnovit tak musis tu slozku znovu prejmenovat,nahrat zpet a zpet prejmenovat _________________ Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/ |
|
Back to top |
|
 |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 9:50 pm Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? |
|
|
yaqwsx wrote: | Pokujd mas vsechno v zakladu... |
Diky za informaci, zlata anteno. Zitra po praci to otestuju.  |
|
Back to top |
|
 |
mdkill kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 29, 2007 7:37 am Post subject: SX1 black - nepripoji se orig. prislusenstvi |
|
|
Tak ma uplne stejny problem. Puvodni "svetla" SX1 mi byla ukradena a tak jsem poridil SX1 black. Originalni kabel ani sluchatka jsou s SX1 black nefunkcni. Pouzivam SDS z beinspired.cz. Telefon jsem poslal do servisu na pomereni, ale jim se standartne spojil s orig. kablem. A ted babo rad. Mel jsem na vyzkouseni dalsi dve "svetle" SX1 a vzdy v pohode se spojily jak s kabelem, sluchatky i s redukci na 3,5mm jack. Ale ta moje SX1 black ani tuk. Ma snad cerna varianta jinak piny v portu? Nebo je prislusenstvi jine? Vyresi to neoriginální prislusenstvi? Diky za vase podnety. Cau mdkill _________________ MDKill |
|
Back to top |
|
 |
bubakk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 29, 2007 9:17 am Post subject: |
|
|
jen postreh ,ja svuj zapojoval porad do usb na prednim panelu pc kde mi vse jelo jen sx1 ne tak po rade laborovani jsem to dal na prodluzovak ze zadniho usb a najednou vse bez problemu sx1 funguje :-) |
|
Back to top |
|
 |
Gwin čestný člen

0.84 SMM
|
Posted: Fri Jun 29, 2007 9:34 am Post subject: Re: SX1 black - nepripoji se orig. prislusenstvi |
|
|
mdkill wrote: | Tak ma uplne stejny problem. Puvodni "svetla" SX1 mi byla ukradena a tak jsem poridil SX1 black. Originalni kabel ani sluchatka jsou s SX1 black nefunkcni. Pouzivam SDS z beinspired.cz. Telefon jsem poslal do servisu na pomereni, ale jim se standartne spojil s orig. kablem. A ted babo rad. Mel jsem na vyzkouseni dalsi dve "svetle" SX1 a vzdy v pohode se spojily jak s kabelem, sluchatky i s redukci na 3,5mm jack. Ale ta moje SX1 black ani tuk. Ma snad cerna varianta jinak piny v portu? Nebo je prislusenstvi jine? Vyresi to neoriginální prislusenstvi? Diky za vase podnety. Cau mdkill | Může to být MMI deskou. _________________ Alcatel 301 => Alcatel 301 => Nokia 3210 => Nokia 3310 => Nokia 3410 => Siemens SX1 => Nokia E51-1 => HTC TyTN II => Samsung GT-I8190
SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal
1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700
SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční |
|
Back to top |
|
 |
noclaf kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jun 30, 2007 9:00 pm Post subject: ... |
|
|
Takze update. Poridil jsem si normalni stribrnou z druhe ruky, ale...
...tu jsem dnes flashoval. Bohuzel, po doflashovani jsem se oprel nejakym haluzackym zpusobem o klavesnici a odmackl dalsi flash (debil debil debil debil ). Ten skoncil s tim, ze objevil nejakou inkonzistenci ci co. No jo, jenze telefon ted nenabiha.
Obrazovka skutecne pri blizsim pohledu "zcerna" ale vic jsem z nej nedostal... Tady nekde na Siemensmanii jsem nasel navod jak "mrtvou" SX1 flashnout - budto pomoci COM kabelu, nebo pomoci USB s emulaci COM portu.
Jenze COM kabel nemam a zadny emulacni program mi na XP SP2 nefungoval (nevytvoril se zadny COM port ve spravci).
1) Poradi mi prosim nekdo, jak telefon flashnout?
2) Nepujcil by mi pripadne nekdo pripadne kabel (Praha)?
3) Nebo za drobny uplatek neuvedl do provozu (taky Praha) - donesl bych ho na misto resuscitace.
Diky moc, jsem hroznej blbec ,zneprovoznit mobl deset minut po prehozeni SIMky...
PS : Mam funkcni MMI desku ze stare SX1, ale je tam rozflakany displey. Da se nejaky vymenit jen ten? Na me to pusobi dojmem ze ne...
Pripadne jestli se nekde neda za rozumnou cenu koupit ten COM kabel...
EDIT : Tak pres noc byl v nabijecce a ted se nechal presvedcit na SWUP mod! Hurray!!! Jinak ale teda ta otazka, jestli se da vymenit jen display bez MMI desky dal plati. Dik. |
|
Back to top |
|
 |
usakc badatel
 I love SX1 Joined: 19 Feb 2007 Posts: 127
27417.98 SMM
|
Posted: Sun Jul 01, 2007 9:33 am Post subject: |
|
|
ja myslim ze ano skus rozebes mobil opatrne vyndas display a potom zandaz ten novy a je to |
|
Back to top |
|
 |
|