clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SX1 nekamaradi s kabelem?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SX1 nekamaradi s kabelem?
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 02, 2007 1:11 pm    Post subject: SX1 nekamaradi s kabelem? Reply with quote

Mel jsem starou SX1 (klasicka stribrna), ktere odesel display. Ted jsem koupil z druhe ruky cernou edici z nemecka. Vse se zdalo v poradku, ALE - zatimco stara SX1 se pri pripojeni na kabel ohlasi v oknech, tak ta "nova" ani tuk. Je to problem telefonu, nebo je to v necem jinym?

Problem c.2. Mam nainstalovany mRouter a MPM (SDS jsem uz ted nesehnal). mRouter telefon rozpozna (ten stary samozrejme, ten novy ne), ale MPM zatvrzele hlasi, ze zadny telefon neni pripojen. Jako ovladace pri prvnim pripojeni telefonu jsem pouzil ty, co jsou v adresari MPM po nainstalovani.
Back to top
View user's profile Send private message
xXxTRA^^
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5896.92 SMM
PostPosted: Sat Jun 02, 2007 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

mozne je, ze mas spatnou MMI desku, zkus zkompinovat oba telefony a slozit 1 funkcni

IMG Hosting | iProtebe
Back to top
LumkaCZ
všeználek
všeználek

4280.50 SMM
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 1:37 am    Post subject: Reply with quote

Nebo mě napadl firmware... Popřípadě vyčistit konektor podle mně jsou některé piny datové a některé na detekci ale nevím
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 8:36 am    Post subject: Reply with quote

Konektory vypasaji ciste... I kdyby to bylo FW - jak ted muzu prehrat FW, kdyz nefunguje datovy kabel?
Back to top
LumkaCZ
všeználek
všeználek

4280.50 SMM
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Aha... No možná má Siemens SX1 stejně jako většina blokií pod baterií kontakty na připojení servisního kabelu?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ne, to fakt neni pripad SX1ky. Smile

Ted uz to je sumak. Posilam zpet prodejci.
Back to top
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PostPosted: Mon Jun 04, 2007 7:27 am    Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? Reply with quote

noclaf wrote:
Mel jsem starou SX1 (klasicka stribrna), ktere odesel display. Ted jsem koupil z druhe ruky cernou edici z nemecka. Vse se zdalo v poradku, ALE - zatimco stara SX1 se pri pripojeni na kabel ohlasi v oknech, tak ta "nova" ani tuk. Je to problem telefonu, nebo je to v necem jinym?

Problem c.2. Mam nainstalovany mRouter a MPM (SDS jsem uz ted nesehnal). mRouter telefon rozpozna (ten stary samozrejme, ten novy ne), ale MPM zatvrzele hlasi, ze zadny telefon neni pripojen. Jako ovladace pri prvnim pripojeni telefonu jsem pouzil ty, co jsou v adresari MPM po nainstalovani.

Pokud se ti spoji m-router s telefonem tak nemas zadnej problem s kabelem, jen ti windows nepipaj ale ovladac mas nainstalovany a funkcni.

Jinak MPM potrebujes verzi pro x65 a potom MPM Patch pro SX1, jinak ti to fungovat nebude.

Procti si FAQ, najdes tam vse potrebne.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 04, 2007 12:34 pm    Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? Reply with quote

Mio wrote:
Pokud se ti spoji m-router s telefonem tak nemas zadnej problem s kabelem, jen ti windows nepipaj ale ovladac mas nainstalovany a funkcni.

Jinak MPM potrebujes verzi pro x65 a potom MPM Patch pro SX1, jinak ti to fungovat nebude.

Procti si FAQ, najdes tam vse potrebne.

Dik. Mezitim se mi podarilo sehnat SDS a s tou je to bezproblemu. Problem je se zalohovanim - pri pusteni zalohovani SDS spadne. Ve FAQu jsem nasel
vytah wrote:
Protoze vetsine lidi nefunguje SDS nebo jine zalohovaci programy...

,ale problem je, ze nevim JAKE soubory zkopirovat. Takze, jake soubory musim zkopirovat pro zachovani kontaktu a SMS? Diky.
Back to top
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

209083.66 SMM
PostPosted: Mon Jun 04, 2007 4:17 pm    Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? Reply with quote

noclaf wrote:

,ale problem je, ze nevim JAKE soubory zkopirovat. Takze, jake soubory musim zkopirovat pro zachovani kontaktu a SMS? Diky.

Pokujd mas vsechno v zakladu(nepresmerovane,atd...)tak pro zpravy slozku C:/System/Mail
A pro kontakty soubor contacts.cdb ve slozce C:/System/Data
ale ty toktakty ti nepujdou skopirovat,proto musis slozku data prejmenovat treba na data2,zkopirovat a zpatky prejmenovat zpet.A kdyz to budes chtit obnovit tak musis tu slozku znovu prejmenovat,nahrat zpet a zpet prejmenovat

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 04, 2007 9:50 pm    Post subject: Re: SX1 nekamaradi s kabelem? Reply with quote

yaqwsx wrote:
Pokujd mas vsechno v zakladu...

Diky za informaci, zlata anteno. Smile Zitra po praci to otestuju. Smile
Back to top
mdkill
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 7:37 am    Post subject: SX1 black - nepripoji se orig. prislusenstvi Reply with quote

Tak ma uplne stejny problem. Puvodni "svetla" SX1 mi byla ukradena a tak jsem poridil SX1 black. Originalni kabel ani sluchatka jsou s SX1 black nefunkcni. Pouzivam SDS z beinspired.cz. Telefon jsem poslal do servisu na pomereni, ale jim se standartne spojil s orig. kablem. A ted babo rad. Mel jsem na vyzkouseni dalsi dve "svetle" SX1 a vzdy v pohode se spojily jak s kabelem, sluchatky i s redukci na 3,5mm jack. Ale ta moje SX1 black ani tuk. Ma snad cerna varianta jinak piny v portu? Nebo je prislusenstvi jine? Vyresi to neoriginální prislusenstvi? Diky za vase podnety. Cau mdkill
bubakk
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 9:17 am    Post subject: Reply with quote

jen postreh ,ja svuj zapojoval porad do usb na prednim panelu pc kde mi vse jelo jen sx1 ne tak po rade laborovani jsem to dal na prodluzovak ze zadniho usb a najednou vse bez problemu sx1 funguje :-)
Back to top
Gwin
čestný člen
čestný člen

0.84 SMM
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 9:34 am    Post subject: Re: SX1 black - nepripoji se orig. prislusenstvi Reply with quote

mdkill wrote:
Tak ma uplne stejny problem. Puvodni "svetla" SX1 mi byla ukradena a tak jsem poridil SX1 black. Originalni kabel ani sluchatka jsou s SX1 black nefunkcni. Pouzivam SDS z beinspired.cz. Telefon jsem poslal do servisu na pomereni, ale jim se standartne spojil s orig. kablem. A ted babo rad. Mel jsem na vyzkouseni dalsi dve "svetle" SX1 a vzdy v pohode se spojily jak s kabelem, sluchatky i s redukci na 3,5mm jack. Ale ta moje SX1 black ani tuk. Ma snad cerna varianta jinak piny v portu? Nebo je prislusenstvi jine? Vyresi to neoriginální prislusenstvi? Diky za vase podnety. Cau mdkill
Může to být MMI deskou.

SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal

1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700

SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční
Back to top
noclaf
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jun 30, 2007 9:00 pm    Post subject: ... Reply with quote

Takze update. Poridil jsem si normalni stribrnou z druhe ruky, ale...

...tu jsem dnes flashoval. Bohuzel, po doflashovani jsem se oprel nejakym haluzackym zpusobem o klavesnici a odmackl dalsi flash (debil debil debil debil Embarassed Crying or Very sad ). Ten skoncil s tim, ze objevil nejakou inkonzistenci ci co. No jo, jenze telefon ted nenabiha.
Obrazovka skutecne pri blizsim pohledu "zcerna" ale vic jsem z nej nedostal... Tady nekde na Siemensmanii jsem nasel navod jak "mrtvou" SX1 flashnout - budto pomoci COM kabelu, nebo pomoci USB s emulaci COM portu.

Jenze COM kabel nemam a zadny emulacni program mi na XP SP2 nefungoval (nevytvoril se zadny COM port ve spravci).

1) Poradi mi prosim nekdo, jak telefon flashnout?
2) Nepujcil by mi pripadne nekdo pripadne kabel (Praha)?
3) Nebo za drobny uplatek neuvedl do provozu (taky Praha) - donesl bych ho na misto resuscitace.

Diky moc, jsem hroznej blbec Embarassed ,zneprovoznit mobl deset minut po prehozeni SIMky... Rolling Eyes

PS : Mam funkcni MMI desku ze stare SX1, ale je tam rozflakany displey. Da se nejaky vymenit jen ten? Na me to pusobi dojmem ze ne...

Pripadne jestli se nekde neda za rozumnou cenu koupit ten COM kabel... Pray

EDIT : Tak pres noc byl v nabijecce a ted se nechal presvedcit na SWUP mod! Hurray!!! Razz Jinak ale teda ta otazka, jestli se da vymenit jen display bez MMI desky dal plati. Dik.
Back to top
usakc
badatel
badatel
I love SX1

27417.98 SMM
PostPosted: Sun Jul 01, 2007 9:33 am    Post subject: Reply with quote

ja myslim ze ano skus rozebes mobil opatrne vyndas display a potom zandaz ten novy a je to
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum