clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SX1, radost i zklamani

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SX1, radost i zklamani
Goto page 1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stepan.marek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 12, 2004 2:47 pm    Post subject: SX1, radost i zklamani Reply with quote

Uz tyden jsem stastny (nestastnym) majitelem noveho Siemens SX1. Po 4,5 letech jsem vymenil stary Siemens c35i za tento SmartPhone. Ale po pocatecnim nadseni, prislo rozcarovani. Rada vlastnosti, ktere bych ocelkaval od obycejneho telefonu proste chybi.

1. Vydrz baterie. Jeden z duvodu, pro koupi noveho telefonu byla skutecnost, ze stary Siemens c35 jsem musel 3 krat tydne dobijet. V tomto smeru jsem se dostal z blata do louze, protoze baterie v SX1 mi vydrzi jen den a neco. Bohuzel ani nejde vypnout podsviceni displeje, takze usetrit baterii neni jak.
2. Telefonni cisla v textu prichozi SMS. Stary c35 automaticky parsuje prichozi SMS a vyhledava v nich telefoni cisla, ktera pak lze stiskem jednoho tlacitka vytocit nebo ulozit. Zatim jsem neobjevil, jak jednoduze toho dosahnu na SX1. Navic c35 nahrazuje telefoni cisla v textu SMS prislusnym jmenem z telefoniho seznamu. Napriklad v souvislosti se sluzbou Zmeskane hovory od Eurotelu je to nenahraditelna vlastnost.
3. Software. Original software od Siemensu (at uz Siemens data suite nebo Mobile phone manager) je naprosta tragedie. Nejen, ze inzenyri od Siemensu zrejme neumeji napsat USB driver (funkcionalia, spolehlivost a stabilita temer nulova), ale ani 180 MB program neumi vlastne vubec nic (srovnavam s programy Sx35 a S35Explorer, ktere zpristupni uplne vsechna nastaveni pro c35, seznam SMS, kontaktu, kalendar atd.). Nejvice me mrzi sprava kontaktu. Nepouzivam Outlook, takze nemam s cim synchronizovat a vsechny kontakty mam primo v telefonu. Asi 80 telefonich cisel, ktere jsem mel v pameti c35, jsem vyexportoval do pocitace, ale to je asi tak vsechno, protoze do SX1 je asi musim natukat rucne...
4. Zobrazeni kreditu. SX1 zobrazuje kredit v jednotkach, nikoliv v korunach. Vim sice, ze jednotka je 0,05 Kc, ale snad by nebyl problem, aby to telefon prepocitaval.
5. Zmeskana volani. SX1 zobrazuje cas posledniho neprijateho volani, nezobrazuje ale, kolikrat vam z cisla volali.
6. Neni automaticke zamykani klavesnice. To jsem sice napravil nainstalovanim programku AutoLock, ale stalo me to par hodin brouzdani na internetu.
7. Hlasitost vyzvaneni a zpusob pri prichozi SMS se neda nastavit samostatne (to uz se tady resilo)

Zaver: SmartPhone od Siemensu je sice docela pekny multifunkcni jukebox, ale jako telefon zase tak "chytry" neni.

Tento prispevek je vycet nedostatku SX1 oproti C35i, ktere jsem zjistil behem prvniho tydne pouzivani. Drive jsem se o nich nedocetl a tak je zde souhrne uvadim.

S.
Back to top
View user's profile Send private message
svt
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 12, 2004 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Taky jsem byl před čtrnácti dny paf z toho, co umí SX1 a co uměl můj starý S45, hlavně co se týče správy. Teď je to už lepší, když jsem ty dva týdny prolejzal i-net křížem krážem a našel ty pravý programy. Hlavně pro začátek doporučuji eProfiles a k tomu může být i ScreenSaver (Psiloc). Umožňují nastavit vše, co měly naše předchozí mobily (ba i víc, třeba automatické přepínání profilů v určitý čas), změnu vyzvánění a hlasitosti pro budík, automatické zamykání klávesnice, atd. Stopky nahradí třeba pocketcounter a odpočítávání se zapípáním eggclock. Opakovaný budík zvládá třeba Handy Reminder, ale musí však být spuštěn (ideální je ho dát do dalšího programu - autoexecu). Tak hodně štěstí.
Back to top
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Sun Dec 12, 2004 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

Muzes mi rict kde jsi eProfiles a ScreenSaver (Psiloc) nasel?

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mirdro
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 12, 2004 8:21 pm    Post subject: Re: SX1, radost i zklamani Reply with quote

stepan.marek wrote:
Uz tyden jsem stastny (nestastnym) majitelem noveho Siemens SX1. Po 4,5 letech jsem vymenil stary Siemens c35i za tento SmartPhone. Ale po pocatecnim nadseni, prislo rozcarovani. Rada vlastnosti, ktere bych ocelkaval od obycejneho telefonu proste chybi.

1. Vydrz baterie. Jeden z duvodu, pro koupi noveho telefonu byla skutecnost, ze stary Siemens c35 jsem musel 3 krat tydne dobijet. V tomto smeru jsem se dostal z blata do louze, protoze baterie v SX1 mi vydrzi jen den a neco. Bohuzel ani nejde vypnout podsviceni displeje, takze usetrit baterii neni jak.
2. Telefonni cisla v textu prichozi SMS. Stary c35 automaticky parsuje prichozi SMS a vyhledava v nich telefoni cisla, ktera pak lze stiskem jednoho tlacitka vytocit nebo ulozit. Zatim jsem neobjevil, jak jednoduze toho dosahnu na SX1. Navic c35 nahrazuje telefoni cisla v textu SMS prislusnym jmenem z telefoniho seznamu. Napriklad v souvislosti se sluzbou Zmeskane hovory od Eurotelu je to nenahraditelna vlastnost.
3. Software. Original software od Siemensu (at uz Siemens data suite nebo Mobile phone manager) je naprosta tragedie. Nejen, ze inzenyri od Siemensu zrejme neumeji napsat USB driver (funkcionalia, spolehlivost a stabilita temer nulova), ale ani 180 MB program neumi vlastne vubec nic (srovnavam s programy Sx35 a S35Explorer, ktere zpristupni uplne vsechna nastaveni pro c35, seznam SMS, kontaktu, kalendar atd.). Nejvice me mrzi sprava kontaktu. Nepouzivam Outlook, takze nemam s cim synchronizovat a vsechny kontakty mam primo v telefonu. Asi 80 telefonich cisel, ktere jsem mel v pameti c35, jsem vyexportoval do pocitace, ale to je asi tak vsechno, protoze do SX1 je asi musim natukat rucne...
4. Zobrazeni kreditu. SX1 zobrazuje kredit v jednotkach, nikoliv v korunach. Vim sice, ze jednotka je 0,05 Kc, ale snad by nebyl problem, aby to telefon prepocitaval.
5. Zmeskana volani. SX1 zobrazuje cas posledniho neprijateho volani, nezobrazuje ale, kolikrat vam z cisla volali.
6. Neni automaticke zamykani klavesnice. To jsem sice napravil nainstalovanim programku AutoLock, ale stalo me to par hodin brouzdani na internetu.
7. Hlasitost vyzvaneni a zpusob pri prichozi SMS se neda nastavit samostatne (to uz se tady resilo)

Zaver: SmartPhone od Siemensu je sice docela pekny multifunkcni jukebox, ale jako telefon zase tak "chytry" neni.

Tento prispevek je vycet nedostatku SX1 oproti C35i, ktere jsem zjistil behem prvniho tydne pouzivani. Drive jsem se o nich nedocetl a tak je zde souhrne uvadim.

S.

K tomu zobrazení kreditu - je to asi věc nastavení, mě to normálně ukazuje v korunách.. Většina tebou popsaných "nedodělávek" se dá napravit stáhnutím aplikací z webu.. Mám SX1 cca měsíc a za tu dobu si na něj nemůžu ani v tom nejmenším stěžovat. Co se týče C35i, tu sem měl taky a už jí v životě nechci vidět ani za výlohou bazaru:o)) je to jenom muj subjektivní dojem...

http://bodysport.tk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
svt
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 5:54 am    Post subject: Reply with quote

Honza Bouma wrote:

Člověče ani už nevím. Možná na http://www.aivanet.com , nebo někde jinde. Jak už jsme psal o pár příspěvků výš, prolezl jsem toho dost. Když budeš chtít, můžu ti je poslat na e-mail.
Back to top
Vytryol
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Ty problemy jsou opravdu jen veci softu!!Jeste porad vlastnime jeden z nejnabytejsich smartphonu posledni doby!!!Musis umet hledat a pak se to vsechno negativni smaze!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Xfantasy
(člen klubu SM)
všeználek
(člen klubu SM)<br>všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Souhlasím.SX není plnohodnotnej Siemens!Je škoda že na něj Siemens kašle a nechá to vše na Symbianu.
K tomu kreditu,převést na koruny to umí,ale nejde to z důvodu desetiné čárky.u Twistu je konto 0,1 za 1 jednotku,no a prostě to tu desetinou čárku nesežere.Jinak by to ukazovalo.
Asi nejvíce mě mrzí že se nedá dát rozdílná hlasitost melodie pro vyzvánění a SMS/MMS.A taky budíku.... To je fakt nanic.
Editace seznamu je taky velké mínus.Outlock nepoužívám.

nyní SX1-nejlepší foun pod sluncem
Back to top
hozjacz
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Dec 13, 2004 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

No sice možná trošku stranou, ale přesto - co se týká editace tel. seznamu - tak díky své důvěřivosti v program MPM s add-onem pro SX1 jsem přišel o všechny své ručně a pečlivě zadané kontakty... a to tak, že: nastavil jsem si telefon (MMS, mailbox ...atd.), naládoval jsem do telefonu -ručně!!!, a bohužel k mé blbosti jsem ty staré vymazal- kontakty a provedl zálohu celého telefonu. Poté jsem si s tím hrál a něco jsem zkoušel a bylo potřeba udělat MASTER RESET. Tak jsem ho provedl, a poté v pohodě udělal "obnovu". Všechno se v telefonu vrátilo do původního stavu (teda jen veškerá nastavení), ale po telefonním seznamu se slehla zem. Když jsem pátral v počítači v záloza mezi *.dat soubory, tak jsem přišel na to, že prostě ten program si soubor 42.dat (což byl podle toho texťáku na konci, soubor, který měl obsahovat kontakty) vzal místo z telefonu (kde by měl mít asi 160kB) z minulé záloha (cca. 8kB), která byla bez kontaktů.

Takže docela supr. Proto VŠEM DŮRAZNĚ DOPORUČUJU použít Outlook (i když ho jinak na maily nepoužíváte, ať už z jakéhokoli důvodu) k tomu, abyste si do něj pohodlně zapsali kontakty, pak to sesynchronizovali s telefonem a jste v poho.

Jo a ještě jedna zajímavůstka na závěr. Telefon SX1 má jednu skvělou funkci. K jednomu kontaktu můžete přidávat další a další (nevím, jestli je to množstevně omezené - to je fuk) detaily a dokonce si i názvy těch detailů měnit. Je to super, dokud to nesynchronizujete s outlookem. Kolonky, které outlook nemá (jako např. ICQ, či čtvrtý, pátý... xtý mail), prostě ignoruje a po obnově kontaktů ty, které jsou mimo rozsah se v telefonu jednoduše neobjeví.

František Šotka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 04, 2005 5:36 pm    Post subject: BOHUŽEL !!!!! Reply with quote

Se zobrazováním kreditu už je to jedno,protože nové SIM karty zobrazování nepodporují. Evil or Very Mad
mirdro
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 04, 2005 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

no jo no, to už je holt další věc, kdo má novou kartu taka má smůlu...

http://bodysport.tk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
diablo
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 1:20 am    Post subject: Re: SX1, radost i zklamani Reply with quote

stepan.marek wrote:

Len by som sa chcel spytat ci sa aj toto uz vyriesilo. Uvazujem, ci SX1 alebo M65, tak som na taketo "male chybicky" dost zvedavy. Ako najvacsie minus u SX1 vidim absenciu tem (skinov). Viem ze sa to da, ale nieje to take jednoduche.
Za odpovede dakujem.

For Blood is Life...
Back to top
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 7:17 am    Post subject: Reply with quote

svt wrote:
Honza Bouma wrote:

Člověče ani už nevím. Možná na http://www.aivanet.com , nebo někde jinde. Jak už jsme psal o pár příspěvků výš, prolezl jsem toho dost. Když budeš chtít, můžu ti je poslat na e-mail.

No keby si bol od tej lasky a poslal aj mne, nejake zaujmave kusky pre moju SX1. To eProfiles by som privital, ale ani nejake dalsie rozumne programiky by neboli na skodu.

Dik

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Back to top
darnel
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Muzu se zeptat jestli SX1 umi operace se schrankou (clipboard)? Nevim jestli to melo uz me minule eMEcko 45 nebo az ted M55 ale je to skvele, dost to pouzivam.
Back to top
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

darnel wrote:
Muzu se zeptat jestli SX1 umi operace se schrankou (clipboard)? Nevim jestli to melo uz me minule eMEcko 45 nebo az ted M55 ale je to skvele, dost to pouzivam.

Ano vie, a funguje to perfektne.

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Back to top
hozjacz
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

Sirus wrote:
darnel wrote:

Ano vie, a funguje to perfektne.

No funguje dobře, ale v jednom (resp. dvou) místě nefachá a to mě dost mrzí - nebo to možná neumím... mluvíme-li tedy o "podržení tlačítka shift". Když mám třeba v Poznámkách telefonní číslo, pomocí "shiftu" ho zkopíruju, tak ho v pohotovostním stavu pomocí "paste" nevložím - stejně jako ho nevložím do kontaktu (podržím "shift", ale položka "Vložit" se mi neukáže).
Nevíte co s tím - nebo se to dělá jinak??? Shhh

...na S55 výše zmíněné fungovalo a bylo to super - to mi zde trošku chybí...

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum