View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Hicks kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 7:15 pm Post subject: SIM adaptér, Virus, ICQ. |
|
|
Zdravím Všechny.
Mám pár dotazů. Chtěl bych se zeptat, když na SX1 není SIM adaptér slyšel jsem, že se dá SIM karta naklonovat. To znamená, že když budu chtít kartu s jiným tarifem, abych mohl volat levněji dá se to nějak takhle naklonovat? Protože mám 3 SIM karty a už mě nebaví to pořád předělávat.
Virus: Před chvílí jsem se dozvěděl v televizi, že je nějaký virus, který se dostane do těchto telefonu. Jak tomu zabránit. Je to jak u PC, že když stáhnete něco z netu a otevřete, tak je tam?
ICQ: Nechápu použití ICQ na mobilu stojí to nějaký peníze, když někomu píšete? asi určitě a kolik to stojí?
Všem díky za odpovědi. |
|
Back to top |
|
 |
Stunts rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 7:37 pm Post subject: |
|
|
Klonovani: funguje to tak ze si koupis Specialni simku na kterou se muze vejt az 10 normalnich simek i z seznamem ale taje darha (staci si koupit nejakou ktera pojme jen 5simek) a pomoci specielni ctecky/zapisovacky kterou si muzes koupit,sestavit to tam nahrajes nebo si to nechas udelat od firem na to specializovanych.
Ano je tomu stejne jako u PC (muzes ho chytit pres WEB/WAP/BT)
ICQ: Pokud to budes pouzivat prez GPRS (asi jo) tak podle toho jaky program pouzivas.
Proste je toto same jako kdyz jsi na netu. on posila bity a tebe to stoji cenu tech bitu. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Hicks kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 8:30 pm Post subject: |
|
|
Díky moc a kde se ta čtečka dá sehnat. Já se po ni mrknu, ale jestli máš nějakej Link, tak budu rád. A stím ICQ nevýš jak je to asi tak přibližně drahy přes to GPRS. Já tedy vždycky když jdu přes GPRS na net a jsem tam jen chvilku, tak pak mi přinde pěkně mastnej účet. |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 8:47 pm Post subject: |
|
|
Hicks wrote: | Díky moc a kde se ta čtečka dá sehnat. Já se po ni mrknu, ale jestli máš nějakej Link, tak budu rád. A stím ICQ nevýš jak je to asi tak přibližně drahy přes to GPRS. Já tedy vždycky když jdu přes GPRS na net a jsem tam jen chvilku, tak pak mi přinde pěkně mastnej účet. |
Varuju před předčasným nadšením z klonování.
SIMky od roku asi 2002 již nelze klonovat. |
|
Back to top |
|
 |
Stunts rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 8:59 pm Post subject: |
|
|
Pokud vim tak jeste v roce 2004 (zacatkem) to slo a nabizela to nejaka firma link nevim.
Aby jsi byl chytrejsi tak si to musis precist ja do toho az moc daleko nevidim.
Janak to ICQ: CEna=pocet_kilobajtu*cena_za_kilobajt(okolo 60haleru)
Nektere icq si nacitaji seznam jen jednou jiny pokazde tak to hodne ovlivnuje cenu. jinak poslana zpravu tak 1KB(1024 znaku(ne cz)) ale tou cenou si nejsem jistel ja na net prez mobil nechodim ja mam doma 1MB. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
Posted: Tue Dec 14, 2004 9:13 pm Post subject: |
|
|
Stunts wrote: | Pokud vim tak jeste v roce 2004 (zacatkem) to slo a nabizela to nejaka firma link nevim.
|
Nějaká firma to nabízí pořád, ale nikde neříká že klonování fungovalo a funguje jen u starých SIMek. |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:10 pm Post subject: Re: SIM adaptér, Virus, ICQ. |
|
|
Hicks wrote: | Zdravím Všechny.
Mám pár dotazů. Chtěl bych se zeptat, když na SX1 není SIM adaptér slyšel jsem, že se dá SIM karta naklonovat. To znamená, že když budu chtít kartu s jiným tarifem, abych mohl volat levněji dá se to nějak takhle naklonovat? Protože mám 3 SIM karty a už mě nebaví to pořád předělávat.
Virus: Před chvílí jsem se dozvěděl v televizi, že je nějaký virus, který se dostane do těchto telefonu. Jak tomu zabránit. Je to jak u PC, že když stáhnete něco z netu a otevřete, tak je tam?
ICQ: Nechápu použití ICQ na mobilu stojí to nějaký peníze, když někomu píšete? asi určitě a kolik to stojí?
Všem díky za odpovědi. |
Doplnim trosku to co jsi napsal. Adapter na 2Sim pro SX1 existuje!!!!
Podivej se na WWW.mobiltec24.de ,tenhle adapter 100% funguje.Jen se do nej musi upravit sim karty,po uprave ma adapter se 2 sim velikost 1simkarty a pak ho muzes pouzit nejen v SX1.Prepina se zapnutim a vypnutim telefonu. |
|
Back to top |
|
 |
Stunts rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:18 pm Post subject: |
|
|
Jan Novák wrote: | Stunts wrote: | Pokud vim tak jeste v roce 2004 (zacatkem) to slo a nabizela to nejaka firma link nevim.
|
Nějaká firma to nabízí pořád, ale nikde neříká že klonování fungovalo a funguje jen u starých SIMek. |
Jo ty nove simky jsou hodne problemove ale rekni mi co se jeste nevochcalo ???
Simky to je kapitola sama o sobe ...
ale pro jednoduchost : je to jen EEPROM a od toho se vse odviji...
Ale neptejse co je to EEPROM ... ---> to si najdi na netu(programovatelna pamet)
A to znamena ze je to neco jako disketa!! a pokud vymyslis disketu 2,88MB tak tam prec v pohode skopirujes 2x1,44MB  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
mickey77 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:20 pm Post subject: sim adapter pro nejen SX1 |
|
|
Malem bych zapomnel dodat (ted uz s mym nickem) tady se da jeste doobjednat nejen sim adapter pro SX1 z www.mobiltec24.de .Jedna se o zdruzenou objednavku = levne vedlejsi naklady(postovne a jine poplatky se rozdeli mezi objednavajici stejnym dilem).Muzete se i dohodnout na odberu. |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm Post subject: Re: SIM adaptér, Virus, ICQ. |
|
|
Anonymous wrote: | Doplnim trosku to co jsi napsal. Adapter na 2Sim pro SX1 existuje!!!!
Podivej se na WWW.mobiltec24.de ,tenhle adapter 100% funguje.Jen se do nej musi upravit sim karty,po uprave ma adapter se 2 sim velikost 1simkarty a pak ho muzes pouzit nejen v SX1.Prepina se zapnutim a vypnutim telefonu. |
Tak toto by mělo fungovat. Je o tom snad i článek na SM. Jen to vyžaduje zmenšit SIM kartu asi na 1/3.
Last edited by Jan Novák on Wed Dec 15, 2004 11:40 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:39 pm Post subject: |
|
|
Stunts wrote: | Jan Novák wrote: | Stunts wrote: | Pokud vim tak jeste v roce 2004 (zacatkem) to slo a nabizela to nejaka firma link nevim.
|
Jo ty nove simky jsou hodne problemove ale rekni mi co se jeste nevochcalo ???
Simky to je kapitola sama o sobe ...
ale pro jednoduchost : je to jen EEPROM a od toho se vse odviji...
Ale neptejse co je to EEPROM ... ---> to si najdi na netu(programovatelna pamet)
A to znamena ze je to neco jako disketa!! a pokud vymyslis disketu 2,88MB tak tam prec v pohode skopirujes 2x1,44MB  |
EEPROM v SIMce je. Jinak se docela hodně mýlíš. Obsahuje i šifrovací algoritmus. Ten byl u starých simek objeven, protože obsahoval bezpečnostní díry. Bylo možno načíst klíč a pomocí mikrokontroleru simku napodobit. Nové simky mají bezpečnější algoritmus (zatím na něj nikdo nepřišel), a proto nejdo klonovat.
Některý slova do diskuze se mnou nepiš. Jinak se s tebou nebudu bavit!! |
|
Back to top |
|
 |
Stunts rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:47 pm Post subject: |
|
|
mysleni matka omylu!!!
uvedom si ze ti lide co ji vymysleli tak tu simku umi na 100% klonovat a algoritnus je na EPROM nebo PROM(nejsem si jistej)!(Podle myho->nepredpokjladam zëby byl promenny) takze doplneni : je to EEPROM a EPROM nebo PROM(nejsem si jistej)! --- Souhlasi???
A prosim vyjmenuj slova ktera nemam pouzivat at se vyhnem konfliktu !!!  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
vire kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:51 pm Post subject: Re: sim adapter pro nejen SX1 |
|
|
mickey77 wrote: | Malem bych zapomnel dodat (ted uz s mym nickem) tady se da jeste doobjednat nejen sim adapter pro SX1 z www.mobiltec24.de .Jedna se o zdruzenou objednavku = levne vedlejsi naklady(postovne a jine poplatky se rozdeli mezi objednavajici stejnym dilem).Muzete se i dohodnout na odberu. |
a kde se to dá koupit v čechách nevíš? |
|
Back to top |
|
 |
Jan Novák badatel

272.66 SMM
|
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:54 pm Post subject: |
|
|
Stunts wrote: | mysleni matka omylu!!!
uvedom si ze ti lide co ji vymysleli tak tu simku umi na 100% klonovat a algoritnus je na EPROM nebo PROM(nejsem si jistej)!(Podle myho->nepredpokjladam zëby byl promenny) takze doplneni : je to EEPROM a EPROM nebo PROM(nejsem si jistej)! --- Souhlasi???
A prosim vyjmenuj slova ktera nemam pouzivat at se vyhnem konfliktu !!!  |
Pokud je to dobře vymyšlený, tak simku naklonuje jen operátor (zná tvé údaje) ve spolupráci s někým, kdo zná nový algoritmus (může jich být více) a umí simku vyrobit. |
|
Back to top |
|
 |
mickey77 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Dec 16, 2004 11:18 pm Post subject: Re: sim adapter pro nejen SX1 |
|
|
vire wrote: | mickey77 wrote: | Malem bych zapomnel dodat (ted uz s mym nickem) tady se da jeste doobjednat nejen sim adapter pro SX1 z www.mobiltec24.de .Jedna se o zdruzenou objednavku = levne vedlejsi naklady(postovne a jine poplatky se rozdeli mezi objednavajici stejnym dilem).Muzete se i dohodnout na odberu. |
a kde se to dá koupit v čechách nevíš? |
Podivej se na link co jsem tam napsal.Jinak u nas to pokud vim nekoupis,jedine se vepis do te hromadne objednavky(vyjde te levneji doprava).Ja ten adapter mam v SX1 a bez potizi!Pocitej ,ale s tim ,ze jelikoz u nas to neni tak je adapter cenove drazsi(pro nemce je to za pakatel,hold jiny plat).Na www.mobiltec24.de je i pocitadlo ktere ti ukaze cenu v korunach,ale nezapomen na to,ze prevod a doprava neco stoji.Kdyz si objednas sam vyjde to asi o 300kc draz.Proto je lepsi zdruzena objednavka kde se vse rozpocita mezi ostatni a ty platis jen zlomek poplatku!Hod sebou konci se s objednavkou 26.12.Ted jsem koukl vys a ten link jsem tam asi nedal SORRY ,ale tady je http://www.symbianforum.com/viewtopic.php?t=9395 |
|
Back to top |
|
 |
|