View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 6:17 pm Post subject: kompatibilita Bluetooth |
|
|
Možná je to trochu stupidní dotaz, ale protože sem zatím telefon s podporou Bluetooth neměl, neřešil sem to, takže se chci zeptat, když si koupím nějaké Bluetooth zařízení, a to neoriginální nebo od nějaké jiné značky než je Siemens, bude mi ti fungovat např. s telefonem Siemens S65? A druhá otázka je, jestli je rychlost přenosu dat závislá na konkrétním zařízení a pokud ano, jak velké jsou rozdíly v rychlostech přenosu. Díky za info |
|
Back to top |
|
 |
ginzo všeználek

Joined: 03 Sep 2004 Posts: 675 Location: Kysucké Nové Mesto-SK
4261.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 6:23 pm Post subject: |
|
|
Je to také isté,nemusíš sa báť kvôli nekompatibilite-Bluetooth je stavaný na združovanie výrobkov,ktoré nie sú rovnakej značky
A o tom prenose si niesom istý,myslím,že výraznejšie rozdiely tam nie,ale je pravda,že značky Jabra,Pantech a i. sú lepšie v prenose  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 7:11 pm Post subject: |
|
|
Tak to si mě potěšil, za kolik se dá sehnat nějaké levnější (myslím na netu)? |
|
Back to top |
|
 |
helper kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 8:19 pm Post subject: Re: kompatibilita Bluetooth |
|
|
MOFO wrote: | Možná je to trochu stupidní dotaz, ale protože sem zatím telefon s podporou Bluetooth neměl, neřešil sem to, takže se chci zeptat, když si koupím nějaké Bluetooth zařízení, a to neoriginální nebo od nějaké jiné značky než je Siemens, bude mi ti fungovat např. s telefonem Siemens S65? A druhá otázka je, jestli je rychlost přenosu dat závislá na konkrétním zařízení a pokud ano, jak velké jsou rozdíly v rychlostech přenosu. Díky za info |
Nezbyva nez souhlasit s tou kompatibilitou. Je to vsechno na standardech. Jinak jen tak info je to na stejny frekvenci, jak Wifi nebo mikrovlnka . Co vim, tak pokud tam toho neni moc, tak to i nejakou zed zvladne, ale neprehanel bych to... No a co se tyce rychlosti, tak nejake odlisnosti jsou, ale to je dano revizi standardu, ktery to ci ono zarizeni cti. Muzu te uklidnit (mozna zklamat ) mobily vetsinou nejnovejsi revize - nejvyssi rychlosti neaplikuji). Takze muzes fakt koupit i ten nejobycejnejsi kus a pokud bude komunikovat (nebude to mrtvy kousek), tak to pobezi. |
|
Back to top |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 9:55 pm Post subject: |
|
|
Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
helper kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 11, 2005 10:00 pm Post subject: |
|
|
mlcuchv wrote: | Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  |
S tim nezbyva nez souhlasit, ovsem to neni jen vzdalenost, v cem se to lisi... Nezbyva nez dodat, ze dane vzdalenosti jsou ve volnem prostoru (takze pokud bydlite u parku, tak to ma smysl). Ovsem ty verze do 100 metru jsou zase nachylnejsi na prekazky a o to vyrazneji to klesa... Vse ma sve pro a proti. Kazdopadne pro zminene ucely to je jedno, ktery se koupi...  |
|
Back to top |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 1:36 pm Post subject: |
|
|
mlcuchv wrote: | Jeden zásadní rozdíl tu je a to na jakou vzdálenost dokáží komunikovat. Zatím jsou na trhu dva tipy -> do 10, nebo do 100 metrů. Já bych doporučoval ten do sta metrů, i když moc mobilů zatím na takovou vzdálenost nedokáže komunikovat, ale možná brzy ta doba přijde  |
No ale to je Bluetooth 1,2 a S65 má len 1,1  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 4:35 pm Post subject: |
|
|
melo by ti fakcit vsechno co nezesahuje do telefonu (jako treba bt klavesnice) _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:00 pm Post subject: |
|
|
takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
|
Back to top |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:30 pm Post subject: |
|
|
MOFO wrote: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Bluetooth handsfree môže byť aj 1,2 ,ale nesmie byť od S65 dalej ako 10m,kvôli BT v S65
S75 má mzslím ešte tiež 1,1 ,ale u SXG75 si niesom istý  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:31 pm Post subject: |
|
|
MOFO wrote: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
ginzo všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:35 pm Post subject: |
|
|
mlcuchv wrote: | MOFO wrote: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? |
Tak si prečítaj čo som napísal pred chvíľou
A ten dôvod je v tom,že ked má S65 1,1 nedokázal by prenášať zvuk do BT handsfree na viac ako 10 m  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Whitek administrátor

41313.42 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:37 pm Post subject: |
|
|
mlcuchv wrote: | MOFO wrote: | takže pokud má telefon rozhraní 1.1, musí mít Bluetooth rovněž 1.1? Bluetooth 1.2 fungovat nebude? |
Nesmysl, buď si jistý že bude. Tam se jedná jen o vzdálenost na jakou dokáží BT zařízení komunikovat, jinak jsou plně kompatibilní Nevím vůbec na co ginzo takto reagoval Asi mě špatně pochopil že? |
Trochu OT: nekde jsem slysel, ze ten cip BT stoji kolem 5$. Proc ho potom nedali treba do my M65?  _________________
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek |
|
Back to top |
|
 |
mlcuchv badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 6:47 pm Post subject: |
|
|
To ginzo : Pane Bože já to vzdávám Precti si nejdříve pořádně příspěvky, které jsem do této diskuse napsal a bude ti jasné, že se nemáš se mnou o čem přít  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 7:58 pm Post subject: |
|
|
Už je mně to jasnější, jenom mám ještě zmatek v označení, na některých eshopech dělí Bluetooth na CLASS 1 a CLASS 2 (pochopil sem, že jde o různý dosah) a někde uvádí Bluetooth 1.1 a Bluetooth 1.2. Znamená toto odlišné značení každé něco jiného, nebo je to totožné?
A pak ještě jestli má význam u Bluetooth USB řešit verzi USB. Na kompu mám USB 2.0, takže mě zajímá, jestli se USB 1.0,1.1 popř. 2.0 projeví na rychlosti přenosu dat z S65ky? |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|