clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Karta vadná nebo nezformátovaná

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Karta vadná nebo nezformátovaná
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tom106
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 4:09 pm    Post subject: Karta vadná nebo nezformátovaná Reply with quote

Mám CX 75 a při zapnutí telefonu a zadání pinu to zobrazí hlášku: Karta vadná nebo nezformátovaná. Jinak všechno funguje normálně. Nevíte někdo co s tím? Pomůže když zformátuju MMCard. Poraďte. Díky.
Back to top
View user's profile Send private message
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

Mělo by to pomoct,naformátovat kartu.Doporučuji formátování karty v telefonu.Mě někdy vyskakuje tato hláška u karet formátovaných v pc wink
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

Aj kamosovi toto robilo na S65...zformatoval som mu v telefone kartu a bolo po probleme.
Gianni83
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 5:21 pm    Post subject: Re: Karta vadná nebo nezformátovaná Reply with quote

Tom106 wrote:
Mám CX 75 a při zapnutí telefonu a zadání pinu to zobrazí hlášku: Karta vadná nebo nezformátovaná. Jinak všechno funguje normálně. Nevíte někdo co s tím? Pomůže když zformátuju MMCard. Poraďte. Díky.

Ono to pry blbne, pokud na karte mas ulozeneho neco s ceskou diakritikou (tzn. hacky, carky) v nazvu souboru. Zkus to projit a popripade prejmenovat a uz by to melo byt vsechno v poradku.

Gianni is BACK
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 5:58 pm    Post subject: Re: Karta vadná nebo nezformátovaná Reply with quote

Tom106 wrote:

Ja mám CX75 týždeň FX 05 a tiež sa mi to stalo niekoľkokrát, a pritom na kartu som nič okrem fotiek nedával, karta bola úplne nová a na začiatku som ju naformátoval v mobile, nikde inde predtým ani nebola.
NIELEN to,
a najmä pri GPRS cez internet pomocou Bluetooth je spojenie nespoľahlivé,
padá modem, uspí sa, a nepomôže ani reštart notebooku, treba vypnúť a zapnúť CX75, dokoca sa mi stalo pár krát, že telefón sa sám vypol.
Po konzultáciách so Siemensom mi doporučili prísť nahrať nový fw 08, ale vraj ho len testujú, a keďže nechcem stratiť záruku, čakám, ale CX75 ma sklamala, mám skúsenosť so Siemensami 8 rokov, ale také problémy som zatiaľ nemal.
Back to top
Mr. Hahn alias ConPower
siemensmaniak
siemensmaniak

14862.50 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

A není to tím, že ta karta třeba vůbec nefunguje?
Back to top
Mr. Hahn alias ConPower
siemensmaniak
siemensmaniak

14862.50 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 6:02 pm    Post subject: Re: Karta vadná nebo nezformátovaná Reply with quote

stano.mania wrote:
Po konzultáciách so Siemensom mi doporučili prísť nahrať nový fw 08, ale vraj ho len testujú, a keďže nechcem stratiť záruku, čakám.

Co? Shocked Vždyť už je FW 12 a oni teprve testujou 08?!
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Sep 17, 2005 6:03 pm    Post subject: Re: Karta vadná nebo nezformátovaná Reply with quote

Mr. Hahn alias ConPower wrote:
stano.mania wrote:
Po konzultáciách so Siemensom mi doporučili prísť nahrať nový fw 08, ale vraj ho len testujú, a keďže nechcem stratiť záruku, čakám.

Co? Shocked Vždyť už je FW 12 a oni teprve testujou 08?!

Na Slovensku je to TAK.
Back to top
Mr. Hahn alias ConPower
siemensmaniak
siemensmaniak

14862.50 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Aha, to jsem si neuvědomil d'oh! .
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Sep 17, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Mr. Hahn alias ConPower wrote:
A není to tím, že ta karta třeba vůbec nefunguje?

Podozrivé je, že napriek týmto podivným hláškam, karta funguje bez problémov, len to neteší, že píše o chybách a funkčné to je: ja na kartu fotím a všetko ide OK, z času na čas síce fotoaparát vypíše, že nemôže uložiť snímku, ale to píše aj keď kartu nepoužívam. Dúfam, že nové verzie to odstránia. (je tam fw 05, a ak by bola na tejto stránke siemens orig fw, hneď to nahrám, ale nechce stratiť záruku).
Back to top
Gianni83
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

stano.mania wrote:
Podozrivé je, že napriek týmto podivným hláškam, karta funguje bez problémov, len to neteší, že píše o chybách a funkčné to je: ja na kartu fotím a všetko ide OK, z času na čas síce fotoaparát vypíše, že nemôže uložiť snímku, ale to píše aj keď kartu nepoužívam. Dúfam, že nové verzie to odstránia. (je tam fw 05, a ak by bola na tejto stránke siemens orig fw, hneď to nahrám, ale nechce stratiť záruku).

Je to tim, ze Tvoje karta neni kompatibilni s telefonem. Me to delalo stejny problem, tak jsem kartu reklamoval, vymenil vyrobce (ted mam ATP) a od te doby to jede bez problemu ..... takze chyba karty neni zalezitosti firmware.

Gianni is BACK
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sat Sep 17, 2005 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Gianni83 wrote:
stano.mania wrote:

Je to tim, ze Tvoje karta neni kompatibilni s telefonem. Me to delalo stejny problem, tak jsem kartu reklamoval, vymenil vyrobce (ted mam ATP) a od te doby to jede bez problemu ..... takze chyba karty neni zalezitosti firmware.

Tak to mi pripadá ako dávno dávno, keď sme vkladali bulharské diskové jednotky do SMEPov a tie chodili len v určitých stojanoch a tak sme ich označili, aby to aspoň tak fungovalo.
Aj s Flopy disketami sa stáva, že napr. Dell to neprečíta, oznámi "formátovať" ale napr. HP to zvládajú bez problémov.
Ak to nie je problém fw, tak je to určite problém nielen výrobcov, ale aj noriem pre čítanie a zápis na karty.
Back to top
alpine
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 17, 2005 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

Gianni83 wrote:
stano.mania wrote:

ME to pise taky a mam v telefonu zatim kartu co byla v originalnim baleni...
Back to top
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Sun Sep 18, 2005 8:15 am    Post subject: Reply with quote

Dovolil bych si tu polemizovat s problémem při zápisu.Z osobní zkušenosti vím že problém je v naformátovíní karty v PC a ne v telefonu.Nevadí ani háčky a čárky v názvu složek na kartě.Myslím si že telefon formátuje trochu jinak než PC,i když by oboje mělo být naformátované na FAT16.A v tom je asi potom potíž.Ale jak říkám,každej muže mít jiný zkušenosti.Tohle by se muselo pořádně otestovat s s více typama karet a telefonů a pak by se mohli udělat závěry co a jak je a neni.Jinak to budou vždy jen dohady.
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Sun Sep 18, 2005 8:27 am    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
Dovolil bych si tu polemizovat s problémem při zápisu.Z osobní zkušenosti vím že problém je v naformátovíní karty v PC a ne v telefonu.Nevadí ani háčky a čárky v názvu složek na kartě.Myslím si že telefon formátuje trochu jinak než PC,i když by oboje mělo být naformátované na FAT16.A v tom je asi potom potíž.Ale jak říkám,každej muže mít jiný zkušenosti.Tohle by se muselo pořádně otestovat s s více typama karet a telefonů a pak by se mohli udělat závěry co a jak je a neni.Jinak to budou vždy jen dohady.

Bolo by dobre urobiť taký test, ale kto si môže dovoliť nakúpiť karty od rôznych výrobcov a testovať to veľa dní.
Ja len pripomínam, že na tej mojej novej, čo som formátoval len v CX75 sa hláška problému zápisu objavila len raz, a to ani nie vtedy, keď som komunikoval s RS-MMC kartou. Zistil som ale, že aj po tom hlásení karta pracuje normálne, pre istotu som ju znova naformátoval a teraz zase čakám, kedy sa to objaví. Problémom zostáva neistota, čo keď jedného dňa to nebude len falošný poplach.
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum