View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 11:00 am Post subject: ### AX75 PROBLEM!!! (Pouze modra obrazovka a nic se nedeje) |
|
|
Dobry den,
stal se mi takova vec, ze aniz bych neco menil, tak kdyz zapnu svuj AX75, tak se ozve pouze uvitaci melodie a display je modry, dale se nic nedeje a reaguje pouze zase na "cervene tlaxitko" a tudiz ho muzu pak maximalne jen vypnout.
Pres kabel mobil reaguje v poradku, dostanu se aji do adresaru (napr jako v total commander).
Nevite nekdo jak tento problem opravit? Dekuji moc... |
|
Back to top |
|
 |
Kamilkadze začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 11:29 am Post subject: |
|
|
Hadal bych,ze to bude chtit prehrat firmware...Bude Ti stacit originalni od Siemensu a neztratis tak zadne data... _________________ K. |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 12:22 pm Post subject: |
|
|
Kamilkadze wrote: | Hadal bych,ze to bude chtit prehrat firmware...Bude Ti stacit originalni od Siemensu a neztratis tak zadne data... |
Data uz jsou ztracena, ale to nevadi, kdyz zacnu nahravat originalni software
Code: | http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/fw/AX75160313_update.exe |
Tak vse probiha v poradku az do chvile(probehnou uspesne mazani dat i pak nahrani software), kdy se napise neco jako testuji pripojeni, pak mi napise, nemohl jsme se pripojit a program se ukonci.  |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 1:50 pm Post subject: |
|
|
no nevým jak u tohohle ale u řady x60 by to moh bejt bluescreen a to by šlo vyřešit přes siemens contras tool _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 1:58 pm Post subject: |
|
|
Přesně tak, je potřeba nastavit kontrast. To provedeš programem JOKER. Nastavíš na COM port, rychlost, připoj vypnutý telefon a na záložce "Contrast" stiskni Service mode,krátce stiskni červené tlačítko, potom 5007 read horním jezcem uprav kontrast a dej 5007 Write. Nedá se říct přesně jaká hodnota má být nastavena, musíš zkoušet. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 2:32 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | no nevým jak u tohohle ale u řady x60 by to moh bejt bluescreen a to by šlo vyřešit přes siemens contras tool |
zkouseno uz pred napsanim tohoto topicu. Nepomaha  |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 2:34 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Přesně tak, je potřeba nastavit kontrast. To provedeš programem JOKER. Nastavíš na COM port, rychlost, připoj vypnutý telefon a na záložce "Contrast" stiskni Service mode,krátce stiskni červené tlačítko, potom 5007 read horním jezcem uprav kontrast a dej 5007 Write. Nedá se říct přesně jaká hodnota má být nastavena, musíš zkoušet. |
Odzkouseno ted, problem pretrvava, zadna zmena.
NEbo mi napiste alespon nejakou hodnotu, pri ktere by to melo alespon neco ukazat, zkousel jsem kolem stredu, uplne bile , ci tak 2cm od mofre, display porad vypada stejne
Jedna se o brachuv mobil a rikal, ze tohle mu uz dvakrat udelalo, ze mu to hodilo jen modrou obrazovku, ale ze pry po zahrati mezi rukama, se mob rozjel, ale kdyz mu to udelalo po treti, tak uz ne .
Tak vse probiha v poradku az do chvile(probehnou uspesne mazani dat i pak nahrani software), kdy se napise neco jako testuji pripojeni, pak mi napise, nemohl jsme se pripojit a program se ukonci. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad <= tohle myslim taky neni normalni 
Last edited by j0nny on Tue Jan 17, 2006 3:04 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
hadr kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 2:53 pm Post subject: |
|
|
j0nny wrote: |
Tak vse probiha v poradku az do chvile(probehnou uspesne mazani dat i pak nahrani software), kdy se napise neco jako testuji pripojeni, pak mi napise, nemohl jsme se pripojit a program se ukonci <= tohle myslim taky neni normalni  |
Taky jsem prehraval firmware u AX75 a napsalo mi to presne to samy, tak jsem zapnul telefon a FW byl v poradku nahrany a vsechno funguje bezproblemu
Ale s tim modrym displayem ti bohuzel nepomohu. |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 5:34 pm Post subject: |
|
|
hadr wrote: | j0nny wrote: |
Tak vse probiha v poradku az do chvile(probehnou uspesne mazani dat i pak nahrani software), kdy se napise neco jako testuji pripojeni, pak mi napise, nemohl jsme se pripojit a program se ukonci <= tohle myslim taky neni normalni  |
Taky jsem prehraval firmware u AX75 a napsalo mi to presne to samy, tak jsem zapnul telefon a FW byl v poradku nahrany a vsechno funguje bezproblemu
Ale s tim modrym displayem ti bohuzel nepomohu. |
Takze to znamena, ze jsem uspesne upgradnul firmware, coz by melo znamenat defaultni nastaveni contrastu, nebo ne Takze by mel zmizet problem s modrym displayem. Tudiz je to v necem jinem coz  |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 17, 2006 7:14 pm Post subject: |
|
|
Kontrast displeja je zapisany v EEPROM, ktory sa prehratim FW nezmeni... _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 18, 2006 11:31 am Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | Kontrast displeja je zapisany v EEPROM, ktory sa prehratim FW nezmeni... |
takze si myslite, ze je to tim kontrastem? |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Wed Jan 18, 2006 3:51 pm Post subject: |
|
|
taky to může bejt prostě špatnej kontakt. Můžeš ho zkusit rozebrat a vyčistit, když nic nepomáhá _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 9:09 am Post subject: |
|
|
j0nny wrote: | whitewash wrote: | Kontrast displeja je zapisany v EEPROM, ktory sa prehratim FW nezmeni... |
takze si myslite, ze je to tim kontrastem? |
Ztratim Prepsanim EEPROM zaruku? |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 21, 2006 9:11 am Post subject: |
|
|
Ak prepises iba blok s kontrastom, nie - v servise nezistia, ze si sa s tym hral... Bloky EEPROM sa prepisuju vzdy, ked si v nastaveniach telefonu nieco zmenis... _________________ Siemens CX75 -> QTek 9100 (T-Mobile MDA Vario) |
|
Back to top |
|
 |
j0nny kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 26, 2006 11:53 am Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | Ak prepises iba blok s kontrastom, nie - v servise nezistia, ze si sa s tym hral... Bloky EEPROM sa prepisuju vzdy, ked si v nastaveniach telefonu nieco zmenis... |
A jak by se to dalo podniknout? Tezko nekde sezenu jen kus EEPROM s kontrastem. Nemuze nekdo rici, kolik je defaultni hodnota kontrastu? Abych to mohl nastavit v programech uvedenych vyse a nedel bych, ze to tim neni ci je? |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|