clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Update FW u M65, pls poraďte 8-[

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Update FW u M65, pls poraďte 8-[

Reply to topic     Forum Index -> Firmware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Apr 03, 2005 7:13 pm    Post subject: Update FW u M65, pls poraďte 8-[ Reply with quote

Předem chci upozornit, že jsem v oblasti práce s timhle founem úplná lama, ale potřebuju vědět pár věcí.
Mám kabel DCA 510 (podle *#06#) a při pokusu o update FW 43 CZ (oficiálního) mi to nechce najít telefon. Dělal jsem to i manuálně podle vašeho návodu, ale nefunguje mito.
Chtěl bych vědět, jestli je můj kabel "servisní" případně, jak to poznám a nebo jestli musim shánět kámoše a pájkovat podle toho návodu na kabel (mimochodem jsem ztratil link )
Tak tohle bych potřeboval nějak vysvětlit a poradit a pak taky nemůžu stále zprovoznit JIMM (ikdyž dělám vše podle nastavení datových profilů a
taky to přenastavim na APN internet) pořád mi to nefunguje.
Navíc nevim jak je to s nastavením MMS ty mi nefungují (nevím jaké hodnoty na LIMITY...

Předem dík MOC!!! wink nevím si rady Brick wall Brick wall

History_:

Alcatel One Touch -> Nokia 3510 -> Siem. ME45-> Siem. M65 FW12 -> FW43 CZ, graf. a syst. patche
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Master1
rozumbrada
rozumbrada

230.74 SMM
PostPosted: Sun Apr 03, 2005 7:33 pm    Post subject: Re: Update FW u M65, pls poraďte 8-[ Reply with quote

xmati wrote:
Předem chci upozornit, že jsem v oblasti práce s timhle founem úplná lama, ale potřebuju vědět pár věcí.
Mám kabel DCA 510 (podle *#06#) a při pokusu o update FW 43 CZ (oficiálního) mi to nechce najít telefon...

a máš nainstalovanej emulator k tomu kablu??? (USB->COM) Question

lkopecky
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Apr 03, 2005 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

Ja mam sice kabel v mobilu neidentifikovatelnej, ale dneska jsem daval fw43, tak alespon postup, jakej jsem musel udelat ja (nekde jsem ho tu myslim i cetl) - founa nevypinat, ve spravci zarizeni nechat zobrazit vsechny zarizeni, zakazat vsechny COMy krom toho, kde je kabel k founu, spustit ofico update, mobil to nenajde, tak potom vybrat ten com-port rucofuco, dat pokracovat, ono si to mobil samo vypne a uz to vesele updatuje... Alespon takto mi to myslim fungovalo, tak vyzkousej...

Tesla!!! Tesla!!!
Back to top
View user's profile Send private message
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Apr 04, 2005 7:22 pm    Post subject: Re: Update FW u M65, pls poraďte 8-[ Reply with quote

Master1 wrote:
xmati wrote:
Mám kabel DCA 510 (podle *#06#) a při pokusu o update FW 43 CZ (oficiálního) mi to nechce najít telefon...

a máš nainstalovanej emulator k tomu kablu??? (USB->COM) Question

No nevim co myslíš tim emulátor Anxious Mám zapojenej USB kabel (verzi už znáš) do compu do COM portu 4.. Jestli mám dělat něco víc, to nevim...
To musim? Shocked

History_:

Alcatel One Touch -> Nokia 3510 -> Siem. ME45-> Siem. M65 FW12 -> FW43 CZ, graf. a syst. patche
Back to top
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Apr 04, 2005 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

lkopecky wrote:
Ja mam sice kabel v mobilu neidentifikovatelnej, ale dneska jsem daval fw43, tak alespon postup, jakej jsem musel udelat ja (nekde jsem ho tu myslim i cetl) - founa nevypinat, ve spravci zarizeni nechat zobrazit vsechny zarizeni, zakazat vsechny COMy krom toho, kde je kabel k founu, spustit ofico update, mobil to nenajde, tak potom vybrat ten com-port rucofuco, dat pokracovat, ono si to mobil samo vypne a uz to vesele updatuje... Alespon takto mi to myslim fungovalo, tak vyzkousej...

Jo. Takjá mám kabel identifkovanej v cajku.. Ten článek jsem čet, je tam na obrázcích zaškrtáno červeně tuna věcí.. Prostě že se to nemá vypínat atd.. Ale dělal jsem to podle něj a nevim. Tam přece ale nebylo že musim zakazovat všechny comy? Jak to teda udělám? Nechtěl bys mi přesně napsat jaks toho teda docílil? Začni u zapojení kabelu do founu pls Anxious Angel

History_:

Back to top
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Apr 04, 2005 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Jo ještě bych chtěl poznamenat, že spolupráce s programy SiMoCo, Phone Manager etc. mi funguje (neříkám, že vždy bez problémů ale funguje).. Tak nevim

History_:

Back to top
Master1
rozumbrada
rozumbrada

230.74 SMM
PostPosted: Mon Apr 04, 2005 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

zkoušels přelepit 1.pin na tom kablu Question
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 05, 2005 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Master1 wrote:
zkoušels přelepit 1.pin na tom kablu Question

No ten je na proud ne? To jsem nezkoušel, ale mobil semi při spojení s compem nenabíjí, takže vtom to asi nebude...
Taky mi hodně často blbne komunikace, např. když v simoco chci nahrát velkej soubor (1MB) tak mi to vždy naleze hned na 1 nebo 2% a pak se to sekne, respektive mi to pochvíli zahlásí chybu...
Já nevim.
Co teda udělat na přehrátí FW? d'oh!

History_:

Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Apr 05, 2005 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

U kabelu DCA 510 musí být VŽDY vypnuto napájení inak oficiální update u x65 neuděláš. Pokud kabel nemá vypínač, přelep opravdu PIN1 kde je plus napájení a uvidíš.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 06, 2005 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
U kabelu DCA 510 musí být VŽDY vypnuto napájení inak oficiální update u x65 neuděláš. Pokud kabel nemá vypínač, přelep opravdu PIN1 kde je plus napájení a uvidíš.

Teď se asi zeptám jak lama, ale jakej to je Smile a taky z jaký strany (zleva, zprava...). Opravdu na tohle nemám buňky. Jo a taky čim to mám přelepit? Navíc nechápu jak to pomůže, když se mi telefon nenabíjí při přepojení, tak tam neteče žádný proud ne?
Back to top
MLB
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 06, 2005 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Anonymous wrote:
Krokodýl wrote:

Teď se asi zeptám jak lama, ale jakej to je Smile a taky z jaký strany (zleva, zprava...). Opravdu na tohle nemám buňky. Jo a taky čim to mám přelepit? Navíc nechápu jak to pomůže, když se mi telefon nenabíjí při přepojení, tak tam neteče žádný proud ne?

Ked sa pozeras na telefon zvrchu a ides tam zapojit kabel, tak pin 1 je ten uuuplne vlavo. Inac, ide o to, ze telefon je napajany z baterky a keby bol nabijany pocas prepisu firmware, tak by sa mohol poskodit...

xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 07, 2005 6:17 pm    Post subject: Reply with quote

MLB wrote:
Anonymous wrote:
Krokodýl wrote:

Ked sa pozeras na telefon zvrchu a ides tam zapojit kabel, tak pin 1 je ten uuuplne vlavo. Inac, ide o to, ze telefon je napajany z baterky a keby bol nabijany pocas prepisu firmware, tak by sa mohol poskodit...

No výborně.. Confused Pin jsem přelepil, nepomohlo, tak jsem ho přelepil ještě do zásoby podruhý izolepou a zase nic. Furt mi to háže tohle:
Když poprvé zapnu a projedu souhlasy atd. tak se mi zjeví:
""" Připojení telefonu se nezdařilo a podtím 3.829 V """
A jde kliknout jen na pokračovat, což vypne program...
[b]Napodruhé[/b když spustím program, tak to jde spustit manuálně, ale když to dělám podle návodu na vaší stránce, nefunguje, buď nenačte mobil nebo se ukáže zmáčkněte vypnout/zapnout a tam to zmrzne, nic se neděje a když to dělám podle návodu programu, tak to udělá to samé, vše v pohodě až sem, kde se to zřejmě šprajcne, protože se hrozněěěěě dlouho nic neděje, tak to musim vypnout...

Prosím HELP!
potřebuju tren novej fw d'oh! Crying or Very sad

History_:

Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Apr 07, 2005 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

1. nejdříve naplno nabij baterii
2. přelepit PIN 1
3. mám neoriginál DCA 510 a též musím volit manuální spojení, ale nic nevínej jen to proklepej až do konce

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 09, 2005 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
1. nejdříve naplno nabij baterii
2. přelepit PIN 1
3. mám neoriginál DCA 510 a též musím volit manuální spojení, ale nic nevínej jen to proklepej až do konce

Tohle všechno jsem udělal a nefunguje to! =o( Přelepil jsem i pak i 2.pin a nic. Dneska jsem zkoušel kámošovo kabel a taky mi to nefunguje!! Jsem už fakt zoufalej.. Brick wall Brick wall d'oh! Pray

History_:

Back to top
xmati
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Apr 10, 2005 9:22 am    Post subject: Reply with quote

Zdravim všechny! Po včerejší probdělé noci za více než vydatné spolupráce Orphea a HOneho jsem dal nový FW dohromady... Vše jsme nakonec museli udělat přes *.fbk soubor s FW ve flasheru... Takže pohoda, pouze budem muset domakat ještě pár věcí, ale to jsou detaily... Razz Tak děkuji všem za spolupráci! Konečně Pray Dancing Dancing

Zdravim! Anxious

History_:

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Firmware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum