View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
F.afoun pisatel

680.44 SMM
|
Posted: Fri Oct 14, 2005 3:35 pm Post subject: |
|
|
morlo wrote: | @F.afoun: no soucasti baleni dualsim adapteru jsou dva male umelohmotne "adaptery", spis ramecky, na vlozeni opizlany SIMky, v nem SIMka funguje jak ma. |
No to je príma, ale pokud tedy uděláš zase tu jednu původní, rozjede se ti zpátky i ten Sim Toolkit ? Předpokládám, že tedy ano ? _________________ CX65-FW12->25->43->50->56CX70 |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Oct 14, 2005 7:00 pm Post subject: |
|
|
@F.afoun: no rozebirat ji znovu nebudu, prece jen zpracovani adapteru ve me nebudi dojem, ze by podobnou manipulaci vydrzel vic nez 2x , ale zkousel jsem druhou SIMku jeste pred vlozenim do adapteru a ta po opizlani fungovala OK (ale ta nema SIM toolkit), nemyslim si, ze bych "odborne" odstrih zrovna SIM Toolkitovou cast ... spis si myslim, ze v telefonu muze bezet jen jeden SIM toolkit a ten se tady vyuziva na prepinani mezi SIMkama... ale to jsou jen moje dojmy... |
|
Back to top |
|
 |
Josef Chvatal kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 05, 2005 9:35 am Post subject: Problém s adaptérem 2in1 v S65 |
|
|
Po zakoupení adaptéru na simkarty ,,New 2in1,, Je s kovovím rámečkem. To je ten jak se střihají simkarty, po vložení adaptéru do telefonu se zkrátila pohotovostní doba ze 3dnů na necelí jeden den, původně jsem myslel že simkarty se sami zkratovali po zastřižení na nich jsou místa kde by se mohli dotýkat kostry, a tím i se zkratovat, tak jsem pro jistotu adapter vyndal a opětovně demontoval simkarty, jejich hrany jsem zbrousil tak aby pozlacené plíšky simkaret se nedotýkali kovového adaptéru. Po opětovné kompletaci, jsem multimetrem prozkoušel jestli nejsou simkarty zkratovány na kostru, vše dopadlo dobře simkarty nejsou zkratovány, Jenže pohotovostní doba je furt stejná, tedy necelí DEN v pohotovostním stavu, upozorňuju že jsem nevolal a nijak sním nemanipuloval, třeba aby svítil nebo přehazoval operátory.
Připadá mi že adaptér napájí abě dvě simkarty současně, což je nelogický a zbytečný.
Stalo se to někomu? Prosím pomozte, vaše nápady mile rád přijmu.
Jinak adaptér chodí k mé spokojenosti.
Je v něm zastrčen T-Mobile, Eurotel
Tel: S65, 512MB RS-MMC, FW: 50CZ + Pár Patchů, stáří tel 6měsíců.
Docela mě to zamrzelo adaptér mě stál 600, sice chodí ale nějak hodně papá z akumulátoru  |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 07, 2005 12:18 pm Post subject: Re: Problém s adaptérem 2in1 v S65 |
|
|
Josef Chvatal wrote: | Po zakoupení adaptéru na simkarty ,,New 2in1,, |
Tak bohuzel s tim musim souhlasit, zpocatku jsem tomu nevenoval pozornost, protoze jsem s telefonem neustale zkousel, zda vse funguje, jak ma, ovsem po case jsem si vsiml presne stejneho problemu... Pred tim mi s jednou simkou ME45 vydrzel 4-5 dni, ovsem ted je to 18-24 hod, take jsem zkousel odstranit kontakty z boku SIMek, izolovat boky SIMek teflonou paskou, nic nepomaha, zkousel jsem jeste adapter v C35i a v A55, vsude se rapidne snizila vydrz baterii (na cca 1/4 puvodni), bohuzel telefon musim kazdy den nabijet, coz je dost nap*rd... adapter jsem tedy cca pred deseti dny reklamoval, obratem mi poslali novy, ale ten se chova naprosto stejne... navic STUmobil udajne adapter zkousela s Nokiema a tam to funguje bez problemu...
Co s tim? Na adapter a podhodu pri prepinani se clovek rychle zvykne, dluzno rict, ze adapter v tomhle funguje naprosto skvele... jenze nabijet mobil kazdej den a na kazdym vyjezdu riskovat, ze nebude stava... tezko rict, zda to za to stoji...
Btw. porad jsem doufal, ze bude zkrat v jedne ze SIMek, zkousel jsem tedy dat do adapteru jen jednu SIMku (zkousel jsem postupne obe), ale situace je naprosto stejna... soude podle stejny zkusenosti J. Chvatala bude na 99 % problem v adapteru a/nebo v kombinaci adapter/siemens... |
|
Back to top |
|
 |
1.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 07, 2005 6:30 pm Post subject: S adaptérem na simkarty 2in1 pohotovostní doba 1DEN na S65 |
|
|
Připadá mi že to opravdu dělají jen telefony Siemens. Touto teorií bych to mohl objasnit: Pokud telefony Siemens detekují toto zařízení, tak ho neustále kontrolují, díky tomu neustále probýhá komunikace mezi adaptérem a telefonem. Což jistě nebude problém Hardwaru ale softwaru. Který neustále kontroluje stav adaptéru či simkarty a díky tomu nadměrně narůstá spotřeba akumulátoru. Jistě by to šlo vyřešit nějakým Patchem, jenže zas aš takový odborník nejsem. |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 10:46 am Post subject: |
|
|
Tak vcera jsem poslal dopis cinskymu vyrobci (i kdyz tomu nedavam ani malou sanci) a poptal jsem se na GSM foru, zatim se nikdo neozyva, google mlci, bud bude nejaka vadna serie, nebo to nekupuje moc lidi...
@Josef Chvatal: jakej adapter mas ty? Kupoval jsi pres STUmobil? |
|
Back to top |
|
 |
1.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 4:08 pm Post subject: S adaptérem na simkartu 2in1 pohotovostní doba 1DEN na S65 |
|
|
Ano kupoval jsem ho přes STUmobi. Tam jsem taky psal, bylo mi řečeno že již jeden člověk taky s tím má problémi na Siemensu a taky že proběhla reklamace, a potíže stále přetrvávají.
Celý název Sim adaptéru: New General Doublecard.
Je to ten směšovač z kovového rámu včetně násuvného krytu.
Kdyby se někde objevilo, alespoň nějaké řešení, třeba i technický zákrok na udaptéru, mile rád ho uskutečním.
Jinak díky že řešíš se mnou tento problém, což jsi jediný.
Marně doufám že se nějaké řešení najde
Jinak jsem taky zaregistrovaný na různých fórech, ale zatím ještě nikdo neodpověděl  |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 4:44 pm Post subject: |
|
|
U jednoho prodejce v UK si jeden clovek stezoval na snizenou pohotovostni dobu u Nokie... ale byl opravdu jedinej, kdo si stezoval na vetsi spotrebu...
Pokud mas moznost vyzkouset to v jine znacce, tak to testni, ja mam bohuzel k dispozici jen siemensy...
Je to neprijemny, pokud je clovek nekde mimo, porad se musi shanet po zasuvce, coz je dost otravny... v horsim pripade se telefon vypne, takze sice mas dve simky najednou, ale jsou ti k nicemu...
btw. Cinani se jeste neracili ozvat... |
|
Back to top |
|
 |
1.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 5:25 pm Post subject: S adaptérem na simkartu 2in1 pohotovostní doba 1DEN na S65 |
|
|
Tak jsem si pěkně počet v aja:-). Jenže dotyčný má opravdu ten samí problém, ale nastal mu i další - špatně se mu ukazovali příchozí sms, PROČ? To nikdo si není jistý. I mě se za normálního stavu bez adaptéru nikdy stávalo že sms se neukazovali korektně, ale tak už to bývá.
SMS,EMS,MMS - se ukazují korektně, ale ta spotřeba
Adaptér jsem zkoušel ve 3310 a opět ten samí problém, vysoká spotřeba.
Další dva tel k otestování budu mít v pátek, tudíž bych výsledky měření měli být nejdéle v pondělí.
Jinak zatím díky moc. |
|
Back to top |
|
 |
1.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 10:35 am Post subject: S adaptérem na simkartu 2in1 pohotovostní doba 1DEN na S65 |
|
|
I na nokii 3330 ten samí problém a přitom je ten adaptér přímo na ně dělaný, jak adaptér funguje je i ukázáno na obalu s 3310 .
Vůbec netuším co stím. |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 4:14 pm Post subject: |
|
|
hmm, cinani se podle ocekavani neozvali, nokie taky blbnou, tak ted se muzem akorat rozhodnout, zda si to nechat nebo ne... supr...  |
|
Back to top |
|
 |
mihule kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Nov 25, 2005 8:22 pm Post subject: |
|
|
Zdravim, je neco noveho ohledne New 2in1 Sim Adapteru?
Dost me to zaujalo, ale pokud nelze vyuzivat simtoolkitove menu operatora a pokud se tak razantne snizi vydrz baterie...no nevim, ale to me hodne odrazuje  |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 29, 2005 3:37 pm Post subject: |
|
|
@Mihule: bohuzel, nic novyho... uz jsem si na to zvyk, ale je to velka nevyhoda a vedet to predem, tak do toho nejdu... |
|
Back to top |
|
 |
morlo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 2:00 pm Post subject: |
|
|
Heh, tak jsem u cinanu urgoval odpoved a svete div se, opravdu druhy den odpovedeli. Vyzadali si kontakty na distributora a pry to s nim budou resit, ale ze bych tomu veril, se rict neda . Kazdopadne je to lepsi, nez zaryte mlceni... |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|