clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - S75 fw 26 - zkusenosti, novinky,....

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

S75 fw 26 - zkusenosti, novinky,....

Reply to topic     Forum Index -> Firmware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
truhlik
elfmaster
elfmaster

8069.50 SMM
PostPosted: Tue Mar 14, 2006 3:31 pm    Post subject: S75 fw 26 - zkusenosti, novinky,.... Reply with quote

hojte, sem se rozhod (nekolikrat to uz ve foru zaznelo), ze zalozim novy thread a v nem se bude pokracovat, precijen je ten puvodni uz dost zaneradenej a dost neprehlednej. bylo by to podobne, jako maji uzivatele SXG75. muze to dost pomoci nekomu, kdo se bude rozhodovat o koupi tohoto mobilu

chtel bych tu s vasi pomoci vypsat vlastnosti, chyby a postupy ci navody na zjednoduseni a ulehceni prace s timto mobilem.

zacal bych s novou verzi 26.

CHYBY
- vypinani pri prehravani videa - nejspis je prehravani uz mene nestabilni, ale presto se obcas vypne (brano podle nekterych ohlasu, ja samotny toto jeste netestoval)
- pri otevreni .txt souboru z prohlizece "vlastni soubory" nezobrazuje diakritiku
- v nekterych midletech nelze menit nektere polozky nastaveni (nelze editovat ciselnou polozku, neobjevi se ikonka "<C", tudiz nelze mazat cisla, jez jiz byla napsana)
- nelze pridavat "+" pri editovani cisla v adresari POZOR!!! pokud kontakt otevrete, a nasladne ulozite (napr. kdyz neco zmenite) kontakt se uloze BEZ "+" jen 420xxx.. a s takto ulozenym kontaktem NELZE volat! je potreba alespon pred 420 dat "00"
- chyba u "hlasoveho zapisniku" velmi casto se sam od sebe vypne a tim se ztrati vse co bylo nahravano (toto byl problem verze 24, u verze 26 sem zatim nic nenahraval, takze tezko posoudit, zda je chyba opravena, testovaci zazna behem psani, o delce temer deseti minut se nahral aniz by se vypnul, takze je jiz mozno, ze tato chyba je odstranena)
- nejdou zapsat tri tecky rychle za sebou pri zapnute t9 (reseni je, macknout "0" s teckou, pote sipku [mysleno na ovladacim krizi] doprava a nasledne cekat asi pul vteriny, nez dole zmizi obdelnik s moznymi znaky)
- velke problemy s medialnim prehravacem - dost casto odmitne prehravat, napise "Medialni soubor nelze prehrat" a je potreba restartovat mobil aby bylo opet mozno neco prehrat. pokud je mobil takto "kously" tak ani nevyzvani v mp3, ale prehrava pouze midi

NEPOTVRZENY CHYBY

NOVINKY + KLICOVE VLASTNOSTI - oproti predchozim verzim
- opet jde otvirat .txt souboty
- funkcni diakritika v emailech
- jde editovat "video vyzvaneni" v adresari
- neomezena delka nahravani videa (podle kapacity pameti)
- stabilita - ja si na ni mezu stezovat, oproti prvnim verzim jako nebe a dudy, nepamatuju si, kdy se mi naposled sam vypnul)
- ji ze vypina se pri pripojeni na net pres IrDA/kabel. obcasne jsou pouze problemy pripojenim pres BT, ale v tomto pripade zalezi taktez na ovladacich v PC a na pouziem hardware => problem neni jen na strane mobilu
- zobrazeni casu semesek - v teto verzi jiz je cas zobrazovan spravne

ZAJIMAVE POSTUPY A NAVODY
sem bych chtel psat vselijake navrhy a napady, jak si usnadnit praci s timto mobilem, ale problem je v tom, ze pokud se tu objevi velky pocet postupu a naodu, tak je mozne, ze to bude na ukor prehlednosti, jeste muzeme promyslet, jak toto vyresit, zatim sem napisu jen to, co jsem zatim zjisitl ze je mozno (bez postupu)
- lze si priradit na cislo "1" jakoukoliv zkratku - ne jen pouze "hlasovou schranku"
- lze nastavit mobil aby pri vstupu do adresare nezobrazoval "vsechny kontakty", ale lze si vybrat jakou kartu ma implicitne zorbazovat
- taktez de nastavit, aby se kontaky radily napr podle "Zobrazene jmeno" a ne jen podle "prijmeni"
- taktez jde udelat, aby slo priradit vlastni zkratku i pro polozky, ktere jsou imlicitne nastavene a jsou neaktivni sede ("*" "#" "leve dialogove tlacitko" "navi tlacitko vzhuru" )

to by bylo prozatim vse, dalsi budu doplnovat podle obsahu prispevku. tak doufam, ze se tento thread rozjede a bude velmi zajimavou studnici napadu a postrehu ( a snad zustane i dost prehledny)

Elfpack.wz.cz Elfpack česky by truhlik Razz
http://sl45i.wz.cz/ SL45i patche

Last edited by truhlik on Sat Mar 18, 2006 9:51 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 14, 2006 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

pripojeni na internet uz bylo stabilni u fw23 (u24 mi 3x vypl prvni den pak uz vubec). predpokladam ze fw 26 se taky nebude vypinat. problem je akorat s tim bt a to ne u kazdyho. ja mam bluetooth MSI a ten rozhodne zlobi Confused
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 15, 2006 8:30 am    Post subject: čas SMS Reply with quote

U mne je tohle první fw, který mi správně zobrazuje čas doručenek, tak docela doufám, že to bude konečně v pohodě... Applause Ale zase to + v adresáři, to je tedy bug jak... Not talking

mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 15, 2006 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Jinak ani u tohoto fw nejdou napsat tři tečky za sebou při zapnuté t9...

Back to top
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 15, 2006 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

berda wrote:
Jinak ani u tohoto fw nejdou napsat tři tečky za sebou při zapnuté t9...
nejak nechapu proc by to neslo, me to jde. chova se to stejne jako moje predchozi S65 a problem s tim nemam Think
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 15, 2006 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

No, já neměl s65, nevím, takže nevím, jak se v tomhle případě chovala. Z řady x65 jsem měl jen c(sl)65. Každopádně teď mi telefon dělá to, že když zmáčknu tečku, šipku vpravo a pak další tečku, napíše se jen jedna a kurzor se vrátí na tu první... Nedejbože, že bych snad chtěl někde uprostřed rozepsaného textu napsat interpunkční znaménko postupným mačkáním tlačítka nula, to se pak vůbec nestačím divit. Předchozí siemensy mi nic takového nedělaly a s75 s fw pod fw20 také ne... Možná bych se měl zkrátka naučit psát jinak s t9... wink

Back to top
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 16, 2006 11:13 am    Post subject: Reply with quote

berda wrote:
No, já neměl s65, nevím, takže nevím, jak se v tomhle případě chovala. Z řady x65 jsem měl jen c(sl)65. Každopádně teď mi telefon dělá to, že když zmáčknu tečku, šipku vpravo a pak další tečku, napíše se jen jedna a kurzor se vrátí na tu první... Nedejbože, že bych snad chtěl někde uprostřed rozepsaného textu napsat interpunkční znaménko postupným mačkáním tlačítka nula, to se pak vůbec nestačím divit. Předchozí siemensy mi nic takového nedělaly a s75 s fw pod fw20 také ne... Možná bych se měl zkrátka naučit psát jinak s t9... wink
aha. ted sem na to prisel. ja totiz nepisu temer vubec zadny sms a kdyz jo, tak ne se trema teckama... icq na mobilu pouzivam kazdy den a tam T9 funguje uplne normalne bez jediny chyby. v sms sem si ted toho taky vsimnul. kdyz zmacknu tecku a dam sipku vpravo, tak mi kurzor skoci pred tu tecku... ale dalsi tecku to po dvojkliku udela.
František Janků
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 12:14 am    Post subject: Reply with quote

Nevím proč, ale FW 26 mi občas nechce přehrávat AAC a MP3. Pro vyzvánění pro SMS mám AAC (uloženou v mobilu) a dvě ze tří mi přehraje standartním zvukem. Když pak spustím přehrávač a chci spustit jakoukoliv MP3 nebo AAC, píše, že multimediální soubor nelze přehrát. To samé i hudba z karty. Vypnu a zapnu telefon a pak zase chvilku fakčí. FW24 mi to nedělalo.

Na počátku bylo slovo a to slovo bylo Siemensisthebest!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Hokr75
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 4:10 am    Post subject: fw 26 Reply with quote

Cas dorucenek me blbne(ohodinu míň) :vec dorucenka je cas 11:54,vase sms pro cislo.....zaslana dne ...10:54 byla dorucena 10:57h.Jinak jak psal truhlik:
- lze si priradit na cislo "1" jakoukoliv zkratku - ne jen pouze "hlasovou schranku"
- taktez de nastavit, aby se kontaky radily napr podle "Zobrazene jmeno" a ne jen podle "prijmeni"
- taktez jde udelat, aby slo priradit vlastni zkratku i pro polozky, ktere jsou imlicitne nastavene a jsou neaktivni sede ("*" "#" "leve dialogove tlacitko" "navi tlacitko vzhuru" )

BUD SI S TIM NEVIM RADY,alespis me to nefunguje dam zmenit zkratku na klavese 1 a je tam pouze cislo a nic zmenit nejde Shame on you .Je na to potrteba nejaky patch nebo tak neco? dekuju. Hand
Back to top
Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 7:35 am    Post subject: Reply with quote

No obával jsem se toho, že Siemens v tom FW víc chyb udělal než vyřešil... Rolling Eyes Vracim se k nižšímu FW... 26 je na NIC když blbne to vyzvánění, přijde mi SMS a abych restartoval telefon když chci poslouchat Mp3 Brick wall Brick wall Think

MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 9:37 pm    Post subject: Re: fw 26 Reply with quote

Hokr75 wrote:
Cas dorucenek me blbne(ohodinu míň) :vec dorucenka je cas 11:54,vase sms pro cislo.....zaslana dne ...10:54 byla dorucena 10:57h.
s fw 26? asi sem stastny jedinec
SenorKohucik
rozumbrada
rozumbrada

3004.72 SMM
PostPosted: Sat Mar 18, 2006 11:22 pm    Post subject: Reply with quote

mne ten 26 nechce ma pustit ani do menu a niekedy ani vypnut idu len bocne tlacitka okrem prehravaca.
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:54 am    Post subject: Reply with quote

To je zajímavý; já jak si pořád stěžoval na čas příchozích sms, tak u mé s75 je to s kompletním fw26 poprvé naprosto v pohodě... Ovšem to "+" v adresáři mne docela točí, to tedy ano... No, snad bude další fw s trochu méně chybami...

Back to top
František Janků
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 22, 2006 6:20 am    Post subject: Reply with quote

Nevím, jestlii to tu už padlo. Problém s doručenkami (ukazují o hodinu více) lze vyřešit jednoduchým posunutím časového pásma z Prahy, kterou si určitě všichni nastavujete, na pásmo bez posunu = Londýn, Lisabon... Ten čas je posunutý podle nastaveného časového pásma (Nastavení-Hodiny-Časov.pásma)---UTC+xx.xx - to se v doručenkách připočítává.

Na počátku bylo slovo a to slovo bylo Siemensisthebest!!!
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Firmware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum