View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JJamess kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun May 18, 2008 10:11 pm Post subject: problém s patchováním m55ky |
|
|
Takze k problemu:
chtel jsem patchnout muj mobil m55 pres v_klay, ale pri spojovani s telefonem mi to vyhodilo tuhle hlasku:A hardware I/O was reported while acessing COM3 - Loader:Open:No answer from Boot InitBoot.bin.
Tak jsem se kouknul do FAQ a nasel tohle:
Vlastním telefon C60, CF62, M55 , MC60 s vyšší verzí FW a při snaze o flashování, odblokování a pod. se program s telefonem spojí, ale zobrazí se hláška typu "A hardware I/O was reported while acessing COM1 - Loader:Open:No answer from Boot InitBoot.bin" u programu V_Klay, "Boot file is not accepted" u programu Freia.
Novší verze FW u telefonů, se kterými při nižších verzí FW bylo možné provádět servisní operace, už obsahuje jinou verzi bootloaderu (jeho prostřednictvím komunikuje program s telefonem). Napravit to můžete aplikovaním loaderu formou java aplikace podle návodu...
No a jde mi o to, kde mam vzit tu java aplikaci a kde najit ten navod podle kteryho to mam udelat.
Upozornuji, ze mam mobil m55, vsude jsem totiz nachazel jen navody na x65 a na m55 ani tuk.
Diky za rady |
|
Back to top |
|
 |
kozino věrný diskusník

2156.42 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun May 18, 2008 10:33 pm Post subject: |
|
|
No, niekedy to hľadenie funguje mizerne.
Tu máš článok aj so všetkými súbormi: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=109 .
Skôr ako začneš ten telefón patchovať si urob a schovaj zálohu FF.
Tá novšia verzia toho loaderu (px5amd) podporuje aj V_Klay, stará (pm55amd) len Freia-u. Ak použiješ ten novší loader tak sa riaď tým postupom úplne na spodu tej stránky. |
|
Back to top |
|
 |
JJamess kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon May 19, 2008 1:43 pm Post subject: |
|
|
no tak jsem zprovoznil komunikaci s v-klayem a hned po prvni patchi se mi neco podelalo v mobilu. Fakt pekny.
Po patchnuti mobilu jsem zapnul mobil, vse zdanlive fungovalo, ale pak jsem zjistil, ze kdyz chci vstoupit do flex pameti tak se mi mobil vypne. Proste hned jak zmacknu na card explorer, tak se mi mobil hned vypne.
Tak jsem odstranil ty patche co jsem tam dal a porad to bylo stejny, tak jsem nahral zalohovanou FF a porad ten samy problem. Nevite co s tim? |
|
Back to top |
|
 |
kozino věrný diskusník

2156.42 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Mon May 19, 2008 3:47 pm Post subject: |
|
|
Skús tam nahrať nový firmware, ak je to softvérový problém malo by to pomôcť. |
|
Back to top |
|
 |
JJamess kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon May 19, 2008 10:58 pm Post subject: |
|
|
jo tak jsem tam nahral novej firmware a uz to zase slape. diky za pomoc |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|