clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - USB dat. kabel

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

USB dat. kabel
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Wed Jan 05, 2005 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Libor10 wrote:
Ještě doplnění: teď jsem tady v tomhle threadu:

http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=5870

našel na konci upozornění od Bezyho, že pokud je kabel 540, tak instalace ovladačů nevytvoří virtuální COM port, ale přibude pouze nové USB zařízení.Libor

Myslim že to bylo v nějakym jinym wink

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Libor10
(člen klubu SM)
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 06, 2005 12:49 am    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:

Myslim že to bylo v nějakym jinym wink

Ehm, máš pravdu, promiň, bylo to kousek vedle Crying or Very sad . Asi sem se kapku přehlídl Brick wall. No, pro jistotu jsem ten odkaz ve svém původním příspěvku upravil, ať nejsem za úplnýho vola.
Back to top
View user's profile Send private message
Telkas
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 06, 2005 6:51 am    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
Servis wrote:
I DCA-540 vytváří COM port, jenom není vidět... Nechci kecat, ale když jsem zkoušel komunikaci přes neoriginální DCA-540 ATTesterem, tak mi to nabídlo i ten neviditelný port, na kterém byla x65ka připojená, ale ve správci zařízení port nebyl.

To je sice hezký, jenže je to prakticky nepoužitelný.

To se mýlíš! Port je sice skrytý, ale pro programy dostupný - pokud je tedy autor SW příčetný, dokáže ho využít.
Back to top
kodlz
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 06, 2005 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
kodlz wrote:
ale ja mam jinci problem....mam nainstalovane virtual COM i ten USB modem....ale zadny program mi ten virtual com nevezme.
s kabelem mi funguje mobil edit i mobil phone manager...ale funguji pres USB modem ovladac...
kdyz jsem chtel spustit v-klay nastavil jsem tam ten port COM5 a pise mi to ze tento port neexistuje.... presneji COM5:nemuze nalezt soubor.
proste jak kdyby tam nastavil port ktery vubec nemam.
jde vubec nejak zmenit cislo toho COM portu v Windows ME?
jinak to mam kabel pro cx65.

Protože USB kabel nesmíš mít nastavenej jako USB MODEM ale jako COM!!Na USB dáš jen ovladače,ale nainstaluješ ten cabel na com port aby se tvářil jako normální com kabel. Laughing A změnu com portu provedeš:tento počítač-spravovat-com porty-klikni na port kde je ten kabel pravou myší-vlastnosti-změníš com port třeba z 5 na 2 a dáš O.K.

takze ten USB Modem mam smazat?(mam strach ze ani pak mi to nepujde pres ten COM(nebo spis neslo kdyz jsem to zkousel prvne))
zadnou moznost pro zmenu cisla COM portu tam nemam.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Thu Jan 06, 2005 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

Telkas wrote:
BEZY wrote:
Servis wrote:
I DCA-540 vytváří COM port, jenom není vidět... Nechci kecat, ale když jsem zkoušel komunikaci přes neoriginální DCA-540 ATTesterem, tak mi to nabídlo i ten neviditelný port, na kterém byla x65ka připojená, ale ve správci zařízení port nebyl.

To se mýlíš! Port je sice skrytý, ale pro programy dostupný - pokud je tedy autor SW příčetný, dokáže ho využít.

Jenže kabelu 540 chybí to hlavní-součástky. Tudíš není možné z něj "nějak" udělat COM pro komunikaci s programy který COM vyžadují, ikdyž se tak "někde" hlásí

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Telkas
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 07, 2005 7:24 am    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
Telkas wrote:
BEZY wrote:
Servis wrote:

Jenže kabelu 540 chybí to hlavní-součástky. Tudíš není možné z něj "nějak" udělat COM pro komunikaci s programy který COM vyžadují, ikdyž se tak "někde" hlásí

To se tedy mýlíš! COM port vyžadují všechny programy. Princip komunikace mezi PC a telefonem je pořád stejný! Rozdíl je jenom v tom, že ty součástky převodníku z USB na sériovou komunikaci jsou buď v telefonu nebo v kabelu.... Jiná věc jsou servisní zásahy - x65 zřejmě z cenových důvodů nepoužívají plně HW řešení převodníku (pro převod nemají samostatný procesor, ale využívají ARM nebo co to tam Siemens dává), takže pro komunikaci vyžadují běžící OS - tím pádem není možné třeba flashování.
Back to top
Naughty
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 07, 2005 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

scater wrote:
Ale mě to Comp nenašel.Hásí to že:Zařízení nebylo rozpoznáno a nepracuje správně.

JJ to samí u mě... zkoušel jsem ovladače DCA-510 modem to najde, ale zadaný zařízení nepracuje správně...
Back to top
dotar
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 07, 2005 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Naughty wrote:
scater wrote:
Ale mě to Comp nenašel.Hásí to že:Zařízení nebylo rozpoznáno a nepracuje správně.

JJ to samí u mě... zkoušel jsem ovladače DCA-510 modem to najde, ale zadaný zařízení nepracuje správně...

Tak už fakt nevím. Vyzkoušel jsem snad všechno, co na tomto fóru bylo řečeno a nic. Prostě se ani za ... nemůžu připojit mobil k PC Brick wall
Jediná poslední možnost je překopat celej systém a pak to zkusit, nebo jestli si někdo myslí, že má ovladače na DCA-540, který by mi mohli pomoct, tak je pls Pray pošlete na [email protected] Hand
Back to top
Molotov
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 08, 2005 7:09 pm    Post subject: Ovladače Reply with quote

Mužeš mi taky poslat ty ovladače na [email protected]?
Dik
Back to top
Izmael
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 11, 2005 11:49 pm    Post subject: problem Reply with quote

zdravim vsechny pritomne Very Happy , mam problem.. mam DCA 540 a nemuzu na nej sehnat ovladace, nevite nekdo nejakou stranku kde bych je nasel, ze siemensu mi nejedou.. diky moc
Back to top
No11
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 14, 2005 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

Do teď jsem byl připojen na net přes DCA 500. Nastavení, chod vše v absolutním pořádku. Zatoužil jsem však I po možnosti aplikace patchu. Tudíš jsem si objednal kabel DCA 510..(oba originaly). Tak Dneska mi přišel. Tak jsem ho připojil. Nastavil virtuální com, Vytvořil další připojení k internetu. Zapl na telefonu GPRS a ono ouha. Windows XP mi hlásí chybu : 633 – your com port is already used ( mam ty wokna anglicky J,,,váš port je již používán). Toto mi hodí, I když jsem : Zapl PC (USB byl v portu), nechal nabehnout system, připojil telefon…Je absolutně jedno, jestli zapnu nabíjení či ne.
Zaboha mě to nechce nechat připojit.Ale MPM, SiMoCo běhají výborně Takže vás všechny snažně a naléhavě prosím o pomoc.

Předem Děkuji

Ibistek
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 20, 2005 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

Proste skus odblokovat disky pomocov OD-tools a potom spusti SiMoCo.Mne to potom islo...

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Page 7 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum