View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Libor10 (člen klubu SM) kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 06, 2005 12:49 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: |
Myslim že to bylo v nějakym jinym  |
Ehm, máš pravdu, promiň, bylo to kousek vedle . Asi sem se kapku přehlídl . No, pro jistotu jsem ten odkaz ve svém původním příspěvku upravil, ať nejsem za úplnýho vola. |
|
Back to top |
|
 |
Telkas Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 06, 2005 6:51 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | Servis wrote: | I DCA-540 vytváří COM port, jenom není vidět... Nechci kecat, ale když jsem zkoušel komunikaci přes neoriginální DCA-540 ATTesterem, tak mi to nabídlo i ten neviditelný port, na kterém byla x65ka připojená, ale ve správci zařízení port nebyl. |
To je sice hezký, jenže je to prakticky nepoužitelný. |
To se mýlíš! Port je sice skrytý, ale pro programy dostupný - pokud je tedy autor SW příčetný, dokáže ho využít. |
|
Back to top |
|
 |
kodlz začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 06, 2005 12:16 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | kodlz wrote: | ale ja mam jinci problem....mam nainstalovane virtual COM i ten USB modem....ale zadny program mi ten virtual com nevezme.
s kabelem mi funguje mobil edit i mobil phone manager...ale funguji pres USB modem ovladac...
kdyz jsem chtel spustit v-klay nastavil jsem tam ten port COM5 a pise mi to ze tento port neexistuje.... presneji COM5:nemuze nalezt soubor.
proste jak kdyby tam nastavil port ktery vubec nemam.
jde vubec nejak zmenit cislo toho COM portu v Windows ME?
jinak to mam kabel pro cx65. |
Protože USB kabel nesmíš mít nastavenej jako USB MODEM ale jako COM!!Na USB dáš jen ovladače,ale nainstaluješ ten cabel na com port aby se tvářil jako normální com kabel. A změnu com portu provedeš:tento počítač-spravovat-com porty-klikni na port kde je ten kabel pravou myší-vlastnosti-změníš com port třeba z 5 na 2 a dáš O.K.  |
takze ten USB Modem mam smazat?(mam strach ze ani pak mi to nepujde pres ten COM(nebo spis neslo kdyz jsem to zkousel prvne))
zadnou moznost pro zmenu cisla COM portu tam nemam. |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Thu Jan 06, 2005 4:08 pm Post subject: |
|
|
Telkas wrote: | BEZY wrote: | Servis wrote: | I DCA-540 vytváří COM port, jenom není vidět... Nechci kecat, ale když jsem zkoušel komunikaci přes neoriginální DCA-540 ATTesterem, tak mi to nabídlo i ten neviditelný port, na kterém byla x65ka připojená, ale ve správci zařízení port nebyl. |
To se mýlíš! Port je sice skrytý, ale pro programy dostupný - pokud je tedy autor SW příčetný, dokáže ho využít. |
Jenže kabelu 540 chybí to hlavní-součástky. Tudíš není možné z něj "nějak" udělat COM pro komunikaci s programy který COM vyžadují, ikdyž se tak "někde" hlásí _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
Telkas Guest
851.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 07, 2005 7:24 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | Telkas wrote: | BEZY wrote: | Servis wrote: | I DCA-540 vytváří COM port, jenom není vidět... Nechci kecat, ale když jsem zkoušel komunikaci přes neoriginální DCA-540 ATTesterem, tak mi to nabídlo i ten neviditelný port, na kterém byla x65ka připojená, ale ve správci zařízení port nebyl. |
Jenže kabelu 540 chybí to hlavní-součástky. Tudíš není možné z něj "nějak" udělat COM pro komunikaci s programy který COM vyžadují, ikdyž se tak "někde" hlásí |
To se tedy mýlíš! COM port vyžadují všechny programy. Princip komunikace mezi PC a telefonem je pořád stejný! Rozdíl je jenom v tom, že ty součástky převodníku z USB na sériovou komunikaci jsou buď v telefonu nebo v kabelu.... Jiná věc jsou servisní zásahy - x65 zřejmě z cenových důvodů nepoužívají plně HW řešení převodníku (pro převod nemají samostatný procesor, ale využívají ARM nebo co to tam Siemens dává), takže pro komunikaci vyžadují běžící OS - tím pádem není možné třeba flashování. |
|
Back to top |
|
 |
Naughty kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 07, 2005 3:19 pm Post subject: |
|
|
scater wrote: | Ale mě to Comp nenašel.Hásí to že:Zařízení nebylo rozpoznáno a nepracuje správně. |
JJ to samí u mě... zkoušel jsem ovladače DCA-510 modem to najde, ale zadaný zařízení nepracuje správně... |
|
Back to top |
|
 |
dotar Guest
851.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 07, 2005 5:50 pm Post subject: |
|
|
Naughty wrote: | scater wrote: | Ale mě to Comp nenašel.Hásí to že:Zařízení nebylo rozpoznáno a nepracuje správně. |
JJ to samí u mě... zkoušel jsem ovladače DCA-510 modem to najde, ale zadaný zařízení nepracuje správně... |
Tak už fakt nevím. Vyzkoušel jsem snad všechno, co na tomto fóru bylo řečeno a nic. Prostě se ani za ... nemůžu připojit mobil k PC
Jediná poslední možnost je překopat celej systém a pak to zkusit, nebo jestli si někdo myslí, že má ovladače na DCA-540, který by mi mohli pomoct, tak je pls pošlete na [email protected]  |
|
Back to top |
|
 |
Molotov kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 7:09 pm Post subject: Ovladače |
|
|
Mužeš mi taky poslat ty ovladače na [email protected]?
Dik |
|
Back to top |
|
 |
Izmael Guest
851.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 11, 2005 11:49 pm Post subject: problem |
|
|
zdravim vsechny pritomne , mam problem.. mam DCA 540 a nemuzu na nej sehnat ovladace, nevite nekdo nejakou stranku kde bych je nasel, ze siemensu mi nejedou.. diky moc |
|
Back to top |
|
 |
No11 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Jan 14, 2005 5:59 pm Post subject: |
|
|
Do teď jsem byl připojen na net přes DCA 500. Nastavení, chod vše v absolutním pořádku. Zatoužil jsem však I po možnosti aplikace patchu. Tudíš jsem si objednal kabel DCA 510..(oba originaly). Tak Dneska mi přišel. Tak jsem ho připojil. Nastavil virtuální com, Vytvořil další připojení k internetu. Zapl na telefonu GPRS a ono ouha. Windows XP mi hlásí chybu : 633 – your com port is already used ( mam ty wokna anglicky J,,,váš port je již používán). Toto mi hodí, I když jsem : Zapl PC (USB byl v portu), nechal nabehnout system, připojil telefon…Je absolutně jedno, jestli zapnu nabíjení či ne.
Zaboha mě to nechce nechat připojit.Ale MPM, SiMoCo běhají výborně Takže vás všechny snažně a naléhavě prosím o pomoc.
Předem Děkuji _________________ mot m3888=>mot t2288R => N3310=>N3330=>N3410=>N6310i =>CT65 fw12, FW25,Clear T-mobile, FW33,=>M65 FW12,FW25 patched,FW33 patched, FW41 patched, FW 43 PAtched |
|
Back to top |
|
 |
Ibistek začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 20, 2005 11:51 pm Post subject: |
|
|
Proste skus odblokovat disky pomocov OD-tools a potom spusti SiMoCo.Mne to potom islo... _________________ CX65 FW16 --> FW25systemove patche+graficke patche CX65-BEST MOBIL!!!
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|