clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - S55 - security code - prosim pomoc

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

S55 - security code - prosim pomoc

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eugen
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Aug 10, 2005 10:45 pm    Post subject: S55 - security code - prosim pomoc Reply with quote

Dobry den,

na mojej S55ke som omylom zadal 3x po sebe nespravne security code (pomylil som si ho s PINom) a teraz uz pise iba PHONE DISABLED. Kedze mame doma flashovaci kabel, skusal som FREIA unlock s tymto vysledkom iba:

FREIA - Engine build 15, Frontend build 11
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Pinker, Tom, Crew
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 9
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
TTY_OpenCOMPort : cannot open Prodigy
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_SendBoot : sending boot 0 for model 9
COMM_SendBoot : waiting for boot ack
COMM_SendBoot : sending boot 1 for model 9
COMM_SendBoot : sending boot 2 for model 9
COMM_SendBoot : sending boot 3 for model 9
COMM_LoadBoots : Checking bootcode..
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.02
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI is 35206401237032
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35206401237032 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS S55 lg3 v91 (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00898854 [00890016] - 5489
COMM_LoadBoots : phone ids are E20FE2BE [E20FE2BE]
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted
TTY_CloseCOMPort : Closing Prodigy

Pricom s telefonom sa nic nestalo - stale phone disabled. Potom som skusal aj nejaky SST 5.37 tusim, tam mi phone info nacitalo, potom som skusil iba UNLOCK ... a program zacal nieco robit, ale zamrzol (dlho sa nic nedialo) a telefon stale blokovany... Mohli by ste mi prosim poradit, ci sa to da nejako doma spravit... alebo co by sa tu dalo robit. Telefonu inak vobec nic nie je a este do marca bol v zaruke... nikdy nebol otvarany, iba raz v siemens servise - menili klavesnicu.
Este - mam tam najnovsi fw91 a nejake patche... niekto mi radil, ze mozno by pomohlo dat tam cisty fw a skusit freiu este raz... neviete?

Dakujem za nejaku pomoc..
Back to top
View user's profile Send private message
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PostPosted: Thu Aug 11, 2005 6:33 am    Post subject: Reply with quote

No moc sa v odblokovani nevyznam, i ked som ho par krat robil. Skusal si vsetky moznosti vo freii v sekcii unlock?

Ale mam pripomineku k tomu SST 5.37 - niekomu zformatovala harddisk, asi by som sa jej zbavil... A skusil by som verziu 5.38.

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
duuri
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

5874.50 SMM
PostPosted: Thu Aug 11, 2005 8:18 am    Post subject: Reply with quote

mas nastaveny spravny typ telefonu?vo frei? ja som mal na nepatchovanej s55 bootcore bug a slo mi unlocknut
Back to top
Little_S
čestný člen
čestný člen

4261.00 SMM
PostPosted: Thu Aug 11, 2005 10:05 am    Post subject: Reply with quote

skus takyto postup: Freia - unlocking functions - create log from phone - create map from log - load map to phone
obcas tento postup zabera, ked nefunguje klasicky unlock

eugen
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 9:47 pm    Post subject: stale nic... Reply with quote

tak skusal som to prave teraz vo freia, ten postup, ako si pisal, little_s, ale zasa mi napisalo to iste: update is not accepted, mal som ten bootcore bug - na ine to ani nic nerobi, tu aspon napise chybu. skusal som tam uz asi vsetko a vzdy to iste. inde mi poradili, ze jedine testpoint, ze daco rezat alebo vybrat procesor a t9 dat prec alebo ze martech. vcera som bol v nitre, kde mi to jeden mal spravit, ze ma martecha, ale po 5 minutach hovori, ze to nejde, vraj ze tam mam moc novy fw (v91), ze to musi otvorit a testpoint - ze napatie dat na kondik iba. tak som povedal, ze skusim este inde, lebo by som to chcel bez otvarania.
teraz tam mam fw91 + patche, teoreticky, keby tam dam starsi a cisty fw (16 tusim), tak by to mohlo ist aj s freiou iba bez testpointu? ale asi s tym sam doma nic nespravim uz, vsak...

a este - jeden mi napisal, ze staci, ked mu poslem IMEI a 300 sk... ale dalej uz nic, da sa to odblokovat aj iba cez nejaky kod? alebo co tym myslel... existuje nejaka kalkulacka aj na siemens, ako je na nokiu?
Back to top
Little_S
čestný člen
čestný člen

4261.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 14, 2005 11:05 am    Post subject: Reply with quote

este by snad stalo za pokus, tu vo Freia vygenerovanu mapu, zapisat pomocou programu EEPROM tool 3.15 a vyssie
- mozes sa pokusit nahrat aj FW16, no neviem, ci to nieco pomoze...
300 a IMEI - snad tvoja posledna moznost

eugen
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 14, 2005 1:31 pm    Post subject: HURAAAAAAAAAAA - ide mi to Reply with quote

huraaaaaaaaa, tak neviem, ci mi budete verit, ale ide mi to a spravil som to iba cez V_KLAY - nahral som si tam povodny cisty flash fw91 bez patchov - staru zalohu po upgrade fw16 na fw91 - zapnem telefon - ide, dam change security code - zobral stary a zmenil som si ho (na ten isty) - ide - vlozil som inu sim kartu (mal som lock na iba tu jednu sim) - berie aj tu - myslim, ze vsetko ide, akurat patche su prec

tesne predtym som este skusal winswup na fw20 (lebo nizsiu zalohu som vo vklai nemal) - vysledok - telefon sa nedal ani zapnut, iba zabzucal - odpoved odbornika: teraz ti uz pomoze iba martech a minimalne 500 sk

dal som tam tu zalohu fw91 (vlastnu) a hovorim - vsetko ide... takze ten druhy odbornik z nr, ze bez testpointu (otvarania) mi to nikto nespravi... hm

a inak este jedna vec - vdaka Sirus za upozornenie, ze SST sformatuje harddisk - aj to sa mi stalo :( skoro som sa vtedy rozplakal, 120 GiB dat v keli, nastastie aj to sa mi podarilo zrestaurovat, odisla iba prva particia s win98 a druha s linuxom. ostatne (data) vsetko ide...

vdaka za pomoc

a najblizsie, ked mi napise ze zly kod, tak sa musim zastavit a uvedomit si, ze o ktory kod sa vlastne jedna...
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Mon Aug 15, 2005 11:23 am    Post subject: Re: HURAAAAAAAAAAA - ide mi to Reply with quote

eugen wrote:
huraaaaaaaaa, tak neviem, ci mi budete verit, ale ide mi to a spravil som to iba cez V_KLAY - nahral som si tam povodny cisty flash fw91 bez patchov - staru zalohu po upgrade fw16 na fw91 - zapnem telefon - ide, dam change security code - zobral stary a zmenil som si ho (na ten isty) - ide - vlozil som inu sim kartu (mal som lock na iba tu jednu sim) - berie aj tu - myslim, ze vsetko ide, akurat patche su prec

tesne predtym som este skusal winswup na fw20 (lebo nizsiu zalohu som vo vklai nemal) - vysledok - telefon sa nedal ani zapnut, iba zabzucal - odpoved odbornika: teraz ti uz pomoze iba martech a minimalne 500 sk

dal som tam tu zalohu fw91 (vlastnu) a hovorim - vsetko ide... takze ten druhy odbornik z nr, ze bez testpointu (otvarania) mi to nikto nespravi... hm

a inak este jedna vec - vdaka Sirus za upozornenie, ze SST sformatuje harddisk - aj to sa mi stalo Sad skoro som sa vtedy rozplakal, 120 GiB dat v keli, nastastie aj to sa mi podarilo zrestaurovat, odisla iba prva particia s win98 a druha s linuxom. ostatne (data) vsetko ide...

vdaka za pomoc

a najblizsie, ked mi napise ze zly kod, tak sa musim zastavit a uvedomit si, ze o ktory kod sa vlastne jedna...

Pokud máš svou vlastní zálohu FF kde nebyl špatně zadaný kód takmáš vždy vyhráno. Stačí potom si vytáhnout z té zálohy FF svou EEPROM pomocí V-Klay a zase pomocí V-Klay EEPROM nahrát do telefonu.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 06, 2006 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

No moment... Ako to ze SST formatuje HDD?
Skvedo
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 10:52 am    Post subject: Reply with quote

whitewash wrote:
No moment... Ako to ze SST formatuje HDD?

nejaka chyba v programu ale verze 5.38 uz to nedela

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum