View previous topic :: View next topic |
Co cakate od GPS v SXG75? |
Hlasovu a vizualnu navigaciu do auta |
|
35% |
[ 25 ] |
Vizualnu navigaciu (obrazkovu) |
|
32% |
[ 23 ] |
Detaily polohy a rychlosti |
|
16% |
[ 12 ] |
Roznu "free time" funkcionalitu |
|
15% |
[ 11 ] |
|
Total Votes : 71 |
|
Author |
Message |
mho začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:23 am Post subject: Re: Jeste jeden geocachovaci |
|
|
michalt wrote: | Mho,
mohl bys, prosim, zobrazovat souradnice ve tvaru xx° yy.zzz' zobrazovat na 3 desetinna mista?
Slo by odelat ukladani aktualni polohy do waypointu?
Diky |
Add tri desetina mista - ok. V dalsi verzi bude.
Tomu druhemu nerozumim? Oddelat? jestli myslis udelat, tak to uz je. Kdyz das waypoint -> new waypoint, tak se nastavi aktualni souradnice. |
|
Back to top |
|
 |
mho začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:26 am Post subject: nova verze |
|
|
0.3.2 - primarne opravy
- melo by jit prepinat mezi online mapama a offline vsem
- pridano pocitadlo casu pohybu, maximalni a prumerne rychlosti
- zlepseno nacitani z online map, i kdyz stale jeste obcas vytuhne. Ale alespon se pak da restartovat.
- pridano automaticke docitani online mapy, pokud uteces mimo stazeny vyrez. Ale zatim je to velmi tupe. Na zlepsovani pracuju. |
|
Back to top |
|
 |
mho začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:32 am Post subject: beta.mapy.cz |
|
|
Jo pokud vam online mapy hlasi calibrate error, tak se nejdriv mrknete na http://beta.mapy.cz zda bezi.
Vcera vecer slapaly, ale ted to zase neni nic moc. Myslim, ze v seznamu maji programatori pomerne dost horke chvilky  |
|
Back to top |
|
 |
michalt začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 11:36 am Post subject: Re: Jeste jeden geocachovaci |
|
|
mho wrote: |
Tomu druhemu nerozumim? Oddelat? jestli myslis udelat, tak to uz je. Kdyz das waypoint -> new waypoint, tak se nastavi aktualni souradnice. |
Aha... Asi jsem to spatne vyzkousel... To presne jsem myslel... |
|
Back to top |
|
 |
Sh@rk kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 7:45 pm Post subject: |
|
|
a nexistuje nejaki soft na S65 atori bi sa spraval ako gps alebo neco co bi sa dokazalo lokalizovat cez wap alebo GPRS |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
feretti badatel

265.50 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 12:27 am Post subject: PRO TOHLE PRIBLIZENI NEMAME MAPOVY PODKLAD |
|
|
Tie beta.mapy.cz nejdu ak si s mobilom na Slovensku. Znamena to, ze zoom GPSky zobrazuje len info, ze "zadana mapa v tom rozliseni neexistuje"... Ak si dam simulator a suradnice CZ, tak to funguje. Mate viac detailov. Mozno casom budu aj u nas...
Takze MHO, treba asi upravit zoom aj pre nas EU, ved beta.mapy.cz su pre EU. Nejde ani Bratislava. Ved skus moju polohu: 48.1207 a 17.1427 ... a napise: "PRO TOHLE PRIBLIZENI NEMAME MAPOVY PODKLAD" - vo vsetkych moznych zoomoch...
ps: SGX sa definitivne nebude predavat na Slovensku: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=245204#245204
vdaka
T _________________ S6 - S35 - S45 - S55 (dead) - S65 - S75 (5dni) - SXG75 & 512MB SanDisc (48º9'21''N, 17º9'30''E) |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 4:09 pm Post subject: |
|
|
Nasiel som jednu zaujimavost pre SXG75.
Ked mate telefon v "Standby" mode (neviem teraz ktory to je lebo nemam SXG), tak stlacte 000000 (6x nulu) a volacie tlacidlo. Mali by ste sa dostat do neakeho menu a jednou moznostou ze GPS One. Vyskusajte to ze co to je. Som to nasiel na nete, malo by to urcit vasu poziciu atd.. |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 4:28 pm Post subject: |
|
|
Orpheus wrote: | Nasiel som jednu zaujimavost pre SXG75.
|
Je vidět, že diskuze o SXG moc "nehltáš"
Už se o tom ví týden... Napsal to jako první myslím BEZY _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
PeteKa kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 4:38 pm Post subject: Re: beta.mapy.cz |
|
|
mho wrote: | Jo pokud vam online mapy hlasi calibrate error, tak se nejdriv mrknete na http://beta.mapy.cz zda bezi.
Vcera vecer slapaly, ale ted to zase neni nic moc. Myslim, ze v seznamu maji programatori pomerne dost horke chvilky  |
Našel jsem si chvilku na "hraní". GPSka 0.3.2. Zkoumal jsem, proč mi nejde stáhnout žádnou mapu. Pořád hlásilo chybu calibrate error. Problém byl v nastavení položky "Java 'Nastav. sítě'". Měl jsem po automatické konfiguraci WAP přístupu přes SMS nastaven profil do APN 'wap' a bez DNS. Když jsem si přenastavil na svoje nastavení z dřívějška (APN 'internet' a správné DNS), tak už to jelo. Je to paráda! - pominu-li problémy se zoomováním a občasným vytuhnutím.
Našel jsem ale dvě drobnosti. Pokud chci přepnout do on-line modu "devítkou", musím ji stisknout dvakrát. No a při opuštění aplikace (korektně přes menu), zůstává viset datové spojení a pořád se něco pokouší tahat data. Musí se ukončit ručně (tlačítko červený telefon a výběr z menu pro ukončení tahání dat). V čem je problém? _________________ S25-->S45-->S55-->SXG75+RS-MMC 1GB |
|
Back to top |
|
 |
Miroslav Šůs řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 5:01 pm Post subject: Re: beta.mapy.cz |
|
|
PeteKa wrote: | No a při opuštění aplikace (korektně přes menu), zůstává viset datové spojení a pořád se něco pokouší tahat data. Musí se ukončit ručně (tlačítko červený telefon a výběr z menu pro ukončení tahání dat). V čem je problém? |
Mně se tohle stává i když jsem noramálně na internetu. Vždy tam zůstává přenos dat a musím to ručně ukončit. _________________ C25 -> C35i -> C45 -> M55 -> MC60 -> CX65 -> SXG75(fw22) + 1GB RS-MMC + IMS 700 + HHB 700 + S75(fw40) na porovnani |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 5:37 pm Post subject: |
|
|
Souhlas. To, že tam zůstane symbol datového spojení, není věcí GPSky, ale je to u wapování i třeba u stahování věcí z netu. Prostě to ukončuju ručně, pro jistotu. _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 6:42 pm Post subject: |
|
|
No, pokud jsem to správně pochopil, tak těch stavů GPRS je víc.
Nedostupný - to tam není nic
Dostupný - základní ikonka jako po zapnutí. Nepřipojeno.
Aktivní - plná černá ikonka. Stahujou se data
Registrovaný - Ikonka s tečkama po stranách. Připojen, ale nic se nestahuje
V registrovaném stavu mi M75 zůstává pokaždé, když se připojím z jakéhokoliv důvodu a pak se odpojím. Kolikrát mi tam visí 2 dny a nestáhne ani bajt. Jen je připojen ke GPRS a připraven stahovat, takže následující přístup k datům je rychlejší, ale není to nic na závadu a ani nic placeného
Takže se nemusíte bát a ani to násilím vypínat. Tedy aspoň pokud to na SXG funguje stejně.. _________________ Zavádím PX=píp,xcíp
Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!
IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS
------------
To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.
-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to! |
|
Back to top |
|
 |
PeteKa kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 6:50 pm Post subject: |
|
|
Lakva wrote: | V registrovaném stavu mi M75 zůstává pokaždé, když se připojím z jakéhokoliv důvodu a pak se odpojím. Kolikrát mi tam visí 2 dny a nestáhne ani bajt. Jen je připojen ke GPRS a připraven stahovat, takže následující přístup k datům je rychlejší, ale není to nic na závadu a ani nic placeného
Takže se nemusíte bát a ani to násilím vypínat. Tedy aspoň pokud to na SXG funguje stejně.. |
U SXG je to úplně jinak. Stav, o kterém tady mluvíme se projevuje tak, že je na displeji nahoře ikonka zvednutého sluchátka (zelený). Tuším, že v tomto stavu nelze přijmout hovor. Po ukončení GPSky se navíc objevovala ikonka zeměkoule, což by mělo znamenat, že tahá data. _________________ S25-->S45-->S55-->SXG75+RS-MMC 1GB |
|
Back to top |
|
 |
rastik začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 31, 2006 7:28 pm Post subject: |
|
|
V OziExploreri som si nakalibroval mapu a ked si robrazim suradnicovu siet, tak je naklonena. Nedari sa mi ho ale donutit, aby mi ju ulozil do PNG transformovanu tak, aby suradnicova siet bola zvislo-vodorovna a dala sa pouzit v GPSke. Nejaky napad?
Ako napad na zlepsenie GPSky navrhujem, aby bolo mozne nejaku takto upravenu mapu rozsekat na mensie kusky a mat k nim iba jeden popisny subor, ktory by program nacital a podla neho a nejakej danej mennej konvencie automaticky vedel, po ktory z tych suborov si ma sahnut.
Zaroven by sa ale hodilo, aby zvladal lepit mapy k sebe, teda ked sa blizim ku okraju jednej, aby namiesto prazdneho miesta zobrazoval data z dalsieho suboru. Teraz sa mapy musia prekryvat, aby bol stale cely displey pokryty. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|