clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - ME75 FW 22 a problémy s V_Klay

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

ME75 FW 22 a problémy s V_Klay
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 9:34 am    Post subject: ME75 FW 22 a problémy s V_Klay Reply with quote

Nedaří se mi patchovat v programu V_Kaly 3.2. V PapuaUtils jsem si vygeneroval všechny loadery a přes x75 (bootcore and new flash) a x75 (TestPoint + pause 1.3s) se mi prgram bez problému spojí s telefonem. Jako prvni jsem samozřejmě chtěl udělat zálohu FF, ale tdy nastal první kámen úrazu. Záloha trvala 45 min a na jejím konci na mě vyskočila chybová hláška
"A hardware I/O error was reprted while accessing COM1 - Loader: Authorization #1: Loader not ready." K uložení do počítače nebylo samozřejmě nic Think Zkusil jsem zálohu EEPROM a ta šla v pohodě. Chtěl jsem si zálohu FF udělat v X65 Flasheru 1091, ale tam mi to za pár vteřin udělalo soubor o velikosti 66 KB, to plnohodnotná záloha FullFlash asi nebude nebo ano? Confused Zatnul jsem zuby a jal se bez zálohy ve V_Klay patchovat. Pro začátek jsem zkusil patch na zvýšení kvality fotek. Načetl jsem patch pro svůj FW do V_Klay a zmáčknul aplikovat patch. Odpočítávání proběhlo do konce, ale aplikace patche probíhala déle. Nejdřív to psalo čtení z adresy xxx, dále ukládám data na adresu xxx. Asi po minutě to hodilo chybovou hlášku "An unknown error occured while accessing COM1 - Loader: WriteMemory: Unknown answer after erase flash readed: 0x4545, but must be 0x0202.." Po cvaknutí na OK se telefon odpojí a po zapnutí funguje normálně. Používám servisní seriový kabel DK1 od GSM Cabels a komunikační rychlost 11,5 KB/s. Nahrát jiný patch jsem radši nezkoušel. Používám špatný loader? Nebo to je kabelem? Všude jinde (PapuaUtils, DSE, Fiera) funguje na 100%. Zkoušel jsem přes něj patchovat A55 s bootcore bug a taky žádný problém. Moc díky za radu, chtěl bych si do tel. nahrát některé užitečné patche.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Omlouvám se, že zde toto téma zakládám podruhé, ale v sekci patche mi od minulého týdne nikdo neodpověděl... Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

V Papua utils treba vygenerovať loader kliknutím na PV VKD, VKLAY zvykne blbnúť keď má starý loader. Ale tým x65flasherom som fakt prekvapený (že spravil iba 66kb súbor). Si si istý, že si v ňom klikol na Backup -> Fullflash?
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Na PV VKD jsem cvaknul a PU vygeneroval právě ty loadery, přes který se můžu připojit, ale nejde udělat zálohu FF ani patchovat. V X65 Flasheru jsem určitě postupoval správně, taky mi to je hrozně divný. Zkoušel jsem to několikrát, pořád stejný soubor. Není nějaký jiný způsob jak patchovat ME75? Jde mi o pár základních patchů (zlepšení fotek a odstranění mřížky). Taky bych se chtěl zeptat, jestli pro ME75 v.22 existuje patch pro české kódování v emailech. Nebo stačí nahrát jiný font, třeba TECH?
Back to top
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

Skús ešte raz spustiť java aplikáciu PX75V1 a vygenerovať kódy, tie potom priamo opíš do x65flashera a skús vygenerovať loader ním. Patchovať samozrejme môžeš, keď sa ti niečo stane nebudeš to môcť ale vrátiť naspäť a neviem či pre ME75 je tu na SM už FF na stiahnutie... k tým znakom - fontmi to nebude, skús ešte písať cez českú T9, možno v nej budú slová aj s diakritikou.
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem všechno zkusil znova a zase nic. Musel jsem použít midlet px65v5, protože s px75v1 se X65Flasher odmítl spojit a pořád chtěl zmáčknout červené tlačítko. Opsal jsem ESN a HASH, vypočetl B-Key a vygeneroval loader. Ten jsem nakopíroval do V_Klay a všechny ostatní vyhodil. Zůstalo tam ME75 (Bootkey). Dám spojit a telefon se vůbec nepřipojí. Zmáčknu červený knoflík a V_Klay mi pořád píše, že mám zkusit odpojit a připojit kabel. To samozřejmě nepomůže. Tak nevím, co dál.

Ohledně toho kódování. Jde mi hlavně o správné zobrazování příchozích mailů. Odchozí jdou psát s diakritikou normálně. Vím, že se to tu řešilo u x65 a SX1, ale pro x75 jsem žádné takové patche nenašel.
Back to top
whitewash
táta fóra
táta fóra

0.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 12, 2006 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

To je fakt divné... po správnom vygenerovaní loaderu by toto nemal VKLAY robiť... daj tam teda naspäť ten loader z PU aby sa aspoň spojil... ešte by som vyskúšal či aspoň idú nahrávať už spravené FF pre prípad, že by si si nejakým patchom umŕtvil telefón a potreboval by si nahrať FF... samozrejme si predtým všetko zazálohuj (súbory, kontakty atď)
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 13, 2006 1:49 am    Post subject: Reply with quote

Nahrávat cizí FF se mi nechce Confused Co vůbec znamená FLEX v Zálohách? To je to samé jen s tou zaváděcí aplikací? Zkusím si FullFlash zazálohovat sám ještě přes PapuaUtils. Taky mě tam zaujala možnost "Nový BCORE v22" v záložce Flash. Prý by to mělo umožnit patchovat telefon, i když má problém s připojením přes loadery. Zní to ale dost hrůzostrašně, něco zapisovat do BOOTCore Think Jakým jiným programem můžu do telefonu nahrát patche *.vkp?
Back to top
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Zkoušel jsem celý postup na jiném počítči s Win98 a stejný výsledek Sad Loader z X65Flasheru vůbec nefunguje, nereaguje na stisk červeného tlačítka. Z papuautils se připojím jen přes ty vygenerované tlačítkem PV VKD, ale nejde patchovat, ani udělat zálohu FF. Co znamená v PU políčko HWID? Nemůže být problém ve špatném nastavení tam? Mám tam 5004. V PapuaUtils se mi zálohu FullFlash naštěstí udělat povedlo, tak aspoň něco. Začátečnický dotaz: Dají se ve Smelteru nějak do zálohy FF zapracovat patche ve formátu VKP?
Back to top
beardie
táta fóra
táta fóra

7865.50 SMM
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

patche mozes do FF nahrat cez V-Klay, ked ho spustis tak si hore vyberes pracovat so suborom s castou flash
Back to top
View user's profile Send private message
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

martin-v wrote:
Jde mi o pár základních patchů (zlepšení fotek a odstranění mřížky)

Na zlepšení kvality fotek žádnej patch není, právě naopak. Existuje jen patch na zvýšení komprese fotek (ze 75% na 100%], takže fotky budou mít nižší kvalitu a vejde se jich ti do phonu nepatrně víc, to je jediná výhoda toho patche.

pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

ccd98 wrote:

Na zlepšení kvality fotek žádnej patch není, právě naopak. Existuje jen patch na zvýšení komprese fotek (ze 75% na 100%], takže fotky budou mít nižší kvalitu a vejde se jich ti do phonu nepatrně víc, to je jediná výhoda toho patche.
no, to bych netvrdil.... je to právě naopak....

Pojďte pokecat na:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Apr 18, 2006 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Sice jde o "kompresi" ale přesněnji o "JPEG kvalitu" takže je to přesně obráceně. 100% JPEG kvalita (nedělá vůbec žádnou kompresi), je lepší než 75%.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Apr 19, 2006 10:44 am    Post subject: Reply with quote

Krokodýl a Píp@ mají samozřejmě pravdu. Stačí se podívat třeba na ukládání JPG obrázků v IrfanView, 100% komprese = maximální kvalita, a o to právě jde. Tak jsem ve V_Klay patchoval zalohu FF. Mám to nahrát do telefonu? V jakém programu? S V_klay i X65Flasherem byly problémy.
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 20, 2006 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Nesetkal jste se někdo s takovouhle hláškou při patchování ve V_Klay? "An unknown error occured while accessing COM1 - Loader: WriteMemory: Unknown answer after erase flash readed: 0x4545, but must be 0x0202.." Vyskočí to, když to na konci píše "mazání bloku na sdrese... " Dělá to verze 3.2 i 3.3 a nejde nahrát žádny patch Crying or Very sad Nevíte co s tím????????? pls
peeero.p
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 22, 2006 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

tak koukam ze nejsem jediny kdo ma tenhle problem Brick wall

VODAFONE
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 1 of 6