View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
BunGee ostřílený diskusník

0.52 SMM
|
Posted: Fri May 12, 2006 11:26 am Post subject: |
|
|
Tak mam dalsi stoprocentni chybu fw. Ale sou to jen takovy, co se stanou jen nekomu. Problem je v tom, ze nejde spustit kalendar . Coz je vec, co vyuzivam docela casto a ted proste nic, ani skyt. Ani pres rychlou volbu na pohotovostnim displeju. _________________ Může-li se pokazit více věcí za sebou,
pokazí se v nejnevhodnějším pořadí
Ericsson T10=>
Siemens M65=>Fuj Blokia 3410(nenavidim blokie)=>SXG75/SVN 22 + Blesk + 1GB SanDisk + DCA-540 + ASUS P535
Vodafone 4ever
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Fri May 12, 2006 9:28 pm Post subject: |
|
|
Zkus nainstalovat téma. Já když nemohl přistupovat do systému souborů, tak mi to téma nějak "profouklo"... Za pokus nic nedáš... _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
PJdESiGN kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon May 15, 2006 12:17 pm Post subject: Re: SXG75 - Chyby FW 12 |
|
|
BEZY wrote: | Ikdyž je SXG bez pochyby výborný telefon, má své mušky. Proto zakládám tento thread, kde se všechny tyto chyby budou shromažďovat, aby případný zájemce věděl, do čeho jde a abysme mohli sledovat změny v dalších FW. Pokud tedy naleznete chybu, napište ji sem, nikoliv do threadu SXG75 - koupeno - zkušenosti.
Všechny ohlášené chyby budu kopírovat do tohoto příspěvku. Takže, pokud najdete chybu FW, nejdříve se ujistěte, že už zde neni. Aby bylo jisté, že se jedná skutečně o chybu FW a nikoliv třeba jen o špatné nastavení, musí ji potvrdit aspoň dva další majitelé. Po potvrzení nebo vyvrácení chyby všechny příspěvky, které se jí týkaly smažu - pro větší přehlednost. Pokud se nějakou chybu podáří vyvrátit, napíšu řešení
Pokud se i přes potvrzení ostatních někdo s popsanou chybou nesetká, zkusíme zjistit proč, popř. sem pak napíšu řešení dané chyby.
Potvrzené chyby FW12
Špatné počeštení
-Ve "Vlastních souborech" se nelze posouvat mezi otevřenými obrázky
-U sim karet T-Mobilu nefunguje SimToolkit a vůbec psí kusy s prácí se sim kartami
-T9 píše s diakritikou -> zkracuje délku SMS zpráv
-Nefunguje čeština v e-mailech
-V kontaktech se položky řadí podle abecedy podle zadaného přímení, nikoli podle záznamu v "Zobrazit jméno"
-Znaky č, š, ř apod. se řadí až na konec abecedy
-Při opuštění vestavěného prohlížeče se zobrazí "Přijato: %ld kB místo počtu kB
-T9-v aplikacích nejde použít vůbec, mimo SMS se používá anglická verze
-Při poslechu rádia a vypnutém tónu klávesnice se tento tón po odpojení sluchátek (bez ukončení rádia) zapne
-Nemožnost nastavení vstupu na domovskou stránku ihned po zapnutí vestavěného internetového prohlížeče
-Chybí aut. vypnutí, minutka, poznámky, možnost vypnout GPRS
-Video se přehrává mimo vyznačenou oblast (obdélník). Je posunuto směrem nahoru.
-Nejsou smazat poškozené soubory - telefon hlásí, že jsou systémové, ale nejsou
-Někdy naprosto nesmyslné položky v menu-2x nastavení zamykání klávesnice, 2x nastavení prodlevy spořiče atd.
-Při hraní písničky přes hlasitý reproduktor se při příchozí SMS zvýší hlasitos na maximum, ikdyž je nastavení jiné
-Pouze 5 stupňů nastavení hlasitosti
-Když se vypnou tóny, vypne se i zvuk budíku, měl by být trvale zapnutý pokud se výslovně nevypne
-Neukazuje délku ztracených volání (dobu prozvánění) a mě dokonce ani dobu volání ve volaných číslech, ale jen přijatých volání (vždy ukáže samé 0 )
-Hlasitý reproduktor jde zapnout až při spojení
-Obrázek GIF daný na plochu jako pozadí se nehýbe
-U nekterych souboru (obrazky,hudba) pri prohlizeni v systemu souboru, pri vyberu "moznosti" - "detaily" pise nespravne udaje o rozliseni obrazku a o delce hudebniho souboru.
-Nejde nastavit u fotek a videa, aby se ukladaly pod nazvem ve tvaru s udajem o roku,mesici,dni,hodine,minutach a sekundach porizeni
-Pri regulaci hlasitosti zvuku pomoci bocnich tlacitek, nereaguje hned (pokud neni zobrazena regulace hlasitosti), ale az po druhem zmacknuti
-V media playeru nejde nastavit opakovani skladby, random atd. jako u S75 (u ktere to jde).
-Pri nataceni videa je maximalni delka 5 minut - nejde nastavit podle kapacity volneho mista na pametove kartě.
Fotky z digitálu, se sice otevřou,jenže v hrozně malém rozlišení a nejdou nijak zvětšit
-Nektere obrazky s vetsim rozlisenim nez 320x240 nedokaze zvetsit: "Obrázek nelze zvětšit."
-Pri prehravani videa pres cely displej je podsvicena klavesnice - zbytecne zatezuje baterii.
-Občas telefon napíše, že je obrázek příliš velký pro otevření a nebo že je nedostatek paměti pro jeho otevření, a mají se ukončit některé aplikace a přitom jej otevře
-Pokud mě někdo jen krátce prozvoní, tak telefon nepřestane vyzvánět, dokud si nezobrazím ztracený hovor
-Nelze jako u ostatních siemensů přiřadit k tlačítku LIBOVOLNOU funkci-je to dost omezený
-Kdyz prijde sms tak se melodie nedohraje nedohraje dokonce
-Při vytočení pouze čísla "0" se vytočí 112 (tísňové volání)
-Do jedné skupiny lze najednou přesunout max. 50 osob
-Při puštěném rádiu nebo mp3 a profilu handset, když někdo zavolá, tak telefon jenom vibruje a vyzvání nikoli do sluchátek, ale z vnějšího reproduktoru
-Omezená délka názvu skladby
-při psaní SMS se občas znak, na který při psaní běžného textu vyšla pozice těsně u pravého okraje displeje, vůbec nezobrazí
-Občas telefon vypíše, že je nedostatek paměti a nejde s ním nic dělat, ani prohlížet obrázek, ani písničky...
-Omezená kapacita na SMS - 500
-Budík se v tichém režimu vypne (v rozporu s návodem)
-Nemá náhledy obrázků
-Po kompletním znovunačtením karty se nastaví všechna vyzvánění na standartní, zruší se obrázky u kontaktů a skupin a playlisty přestanou fungovat
- při ručním mazáíi sms ze seznamu se po každém smazání sms "kurzor" vrátí na první sms v seznamu
-Stopky se při naskočení spořiče zastaví
-Kdyz prijdou v zapeti 2 sms za sebou a ja jiz stihnu po ty prvni najet do zprav prohlidnu ji, smazu, prohlidnu druhou a take samzu, ale po navratu na plochu je stale ikona 1 neprectene zpravy, i kdyz uz tam zadna neni
-Pri prichodu vice sms ( vetsinou 4 a vice ) ve zpravach po prohlidnuti a chci je vsechny smazat tak to nahlasi ze byly samzany, ale zustanou tam a daji se prohlizet a zmizi az kdyz se zpravy zavrou. Potom uz tam nejsou
-Nestabilita BT při práci s PC-dojde k resetu mobilu
-Špatná kompatibilita s carkit bluetooth HKW600-neukazuje stav baterie, signálu a nedá se prohlížet adresář (vypíná se)
-Chybí hláška zda opravdu chceme ukončit psaní zprávy-při stisknutí červ.tl. se dá pouze vybrat zda ji chceme uložit, nedá se do ní přímo vrátit.
Chyby vyžadující potvrzení
-Při pokusu o smazání e-mailu na serveru se nic nestane-telefon se ani nepokusí spojit
-Nepodporuje přehrávání na IMS-700-nedetekuje ho správně a přehrává přes něho jako přes vestavěné repro (plochý zvuk bez basů a výšek)
-Sice lze zapnout automatický podpis, ale nejde nijak nastavit text
-T9 se neučí jména z tel. seznamu (velmi užitečná funkce jenž např. M75 zvládá)
-Neumí naráz přenést všechny kontakty ze SIM karty do telefonu - max 4 (někdy), jindy jen 2, běžně 3 :-(
-Nefunguje obousměrná sync. i když je to nastavené v MPM. Funguje jen jednostranná a to pevně nastavená v MPM.
-Řádek v kalendáři umožňuje zadat více např. 20 znaku a ve směru do Outlooku se to přenese, ale ve směru do MT dojde k chybě a nic se nepřenese. Pokud se přenáší jen asi 10 znaků do MT, tak smartsync zahlásí, že je to dlouhé a přenese to.... tohle mi docela silně vadí..
-Při nastavení ukládání fotografií na kartu, vidíte vlevo pod náhledem budoucí fotografie číslo, které má určovat počet snímků jenž se má ještě vejít na kartu a které se má měnit v závislosti na zvoleném rozlišení. Mění se ale naprosto nelogicky
-Vypínání podsvícení (displeje a klávesnice) při java aplikacích si dělá co chce. Někdy se vypne a někdy ne.
-Když koukám na video fullscrean a přijde mi sms, tak se sice po přečtení/smazání SMS vrátí video na fullscrean, ale jenže ne naležato
Vyřešeno
Zamknutí klávesnice v "nastavení zabezpečení" nastaveno na nikdy: zamkne se po 2 minutách
Změňte nastavení v menu>nastavení>zobrazit>spořič displeje>aut.zamk.tlač.
Při kopírování souborů na kartu (z telefonu nebo přes čtečku) se po chvíli kopírování zasekne nebo se na kartě všechny soubory nezobrazí
Nesmí zhasnout displej, dokud svítí, tak je vše v pořádku. Stačí tedy listovat v menu nebo spustit Java aplikaci
Při příchozím volání se přiřazený obrázek zobrazuje divně
vytvořte obrázek 99x132 (sirka x vyska); PNG; komprese 0 (takhle to fachci pekne)
Při dotazu na kredit, kód *104*#, se zobrazí pouze 5 řádků textu, informace o kreditu je ale až na šestym řádku a rolovat nejde
Stačí si do seznamu uložit a pak vytočit číslo *88P1138 a zjistíš kredit ihned. Písmeno P (pauzu 2s) vložíš přes možnosti
Nelze během hovoru nahlédnout do tel. seznamu (a zjistit tak číslo jiné osoby)
Jde to přes tlačítko pro multitasking
PS: za nápad díky uživateli jirkab |
další chyba nevím kam to mám napsat tak to dávám sem ... *111# - kapesní samoobsluha uvodafone... při odeslání prvotního požadavku na úvodní menu samoobsluhy je na displeji stále prosím čekejte(musí se dát zrušit ... zobrazují se pouze 3 řádky další jsou zakryty pod prostorem na psaní textu. |
|
Back to top |
|
 |
michalt začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 7:31 am Post subject: Hra "Download More games" |
|
|
Ahoj,
vcera jsem si instaloval novou Operu (do aplikaci) a pri te prilezitosti se mi objevila nova hra "Download more games".
Skoro mam obavu to spustit, ale zase na druho stranu by me zajimalo co to je a kdo je toho puvodcem, protoze zatimco vsechny aplikace maji volby "Spustit, smazat,prejmenovat,vlastnosti,zabezpeceni..." tak tohleto ma jenom "Vybrat, Stav pameti a Java'nastaveni site'" |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 9:20 am Post subject: Re: Hra "Download More games" |
|
|
michalt wrote: | Ahoj,
vcera jsem si instaloval novou Operu (do aplikaci) a pri te prilezitosti se mi objevila nova hra "Download more games".
Skoro mam obavu to spustit, ale zase na druho stranu by me zajimalo co to je a kdo je toho puvodcem, protoze zatimco vsechny aplikace maji volby "Spustit, smazat,prejmenovat,vlastnosti,zabezpeceni..." tak tohleto ma jenom "Vybrat, Stav pameti a Java'nastaveni site'" |
V překladu je to asi jako "Stahnout více her" tzn,že to není žadna hra,ale jen připojení na server kde si je mužeš stahnout _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
michalt začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 9:32 am Post subject: Re: Hra "Download More games" |
|
|
kesu wrote: |
V překladu je to asi jako "Stahnout více her" tzn,že to není žadna hra,ale jen připojení na server kde si je mužeš stahnout |
Tak Anglicky docela umim
Me spis slo o to, ze jsem si nic do Games neinstaloval, kolegyne ktera ma taky SXG a nic takovyho tam nema a navic se to nejevi jako standardni aplikace, protoze tomu nejde nastavit zadne opravneni a ani to nejde smazat
A navic to asi zadnou souvislos s tou operou asi nema... |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 9:42 am Post subject: Re: Hra "Download More games" |
|
|
michalt wrote: | kesu wrote: |
V překladu je to asi jako "Stahnout více her" tzn,že to není žadna hra,ale jen připojení na server kde si je mužeš stahnout |
Tak Anglicky docela umim
Me spis slo o to, ze jsem si nic do Games neinstaloval, kolegyne ktera ma taky SXG a nic takovyho tam nema a navic se to nejevi jako standardni aplikace, protoze tomu nejde nastavit zadne opravneni a ani to nejde smazat
A navic to asi zadnou souvislos s tou operou asi nema... |
Pokud si měl nějaký Siemens např z řady x65 a mě si ho od nějakého operátora,tak v každe nabídce,byly první dvě možnosti rezervovány pro operátora...a když si je otevřel,tak te to například přesměrovalo na t-zones...jinak tuto nabídku tam mám od začatku co mám telefon _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Last edited by kesu on Tue May 23, 2006 9:53 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 9:51 am Post subject: |
|
|
Souhlas. Ta nabídka je u mně taky od prvního spuštění. _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
Sibstr badatel

270.00 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 1:02 pm Post subject: |
|
|
Tak já jsem tam tu nabídku určitě neměl... |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Tue May 23, 2006 10:14 pm Post subject: |
|
|
Tak já to tam mám pořád:
 _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
michalt začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 7:59 am Post subject: Download more games again... |
|
|
jirkab wrote: | Tak já to tam mám pořád |
A ted pozor!!!!!
Vcera jsme s kolegyni upgradovali na SVN22. Ja tam po upgradu Download more games mel a ona ne.
A dneska rano jsem se tam dival a nabidka tam neni ...  |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 8:14 am Post subject: |
|
|
Takže chyba FW není to, že tam ta položka není, nebo je, ale to, že si ji mobil ukazuje a schovává, jak ho napadne. Asi se mu dnes nic stahovat nechce  _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
Bonfire čestný člen

Joined: 28 Mar 2004 Posts: 3887 Location: Brno, Viničné Šumice Phone: HTC HD2 9259.32 SMM
Příspěvky na SM: 110,- |
Posted: Wed May 24, 2006 10:23 am Post subject: |
|
|
ja to tam mam taky..  _________________ C1,C2,C3,C4,C5,P1,S3,S3plus,S3com,S4,S6,S8,C10,E10,S10,S10active,SL10,U10,S15,C25,C28,S25,C30,M30,A35,A36,C35,M35,S35,S40,S42,
S45,S46,SL42,SL45,ME45,A50,M46,M50,MT50,C55,A60,C60,C62,CF62,M55,MC60,S55,SX56,A57,A65,C65,CFX65,CX65,CX70,M65,S65,SF65,SX1,
A75,AX75,C75,CC75,CF75,CF75B1,CL75,CX75,SL75,SG75,SXG75,E61,E71,CF110,CL85,EF61,EF81,EF82,EF91,SLV140,SL98
Xelibri X1,X3,X4,X7,X8
>> Siemens Museum <<
Koupím Siemens, který nemám. |
|
Back to top |
|
 |
Jack2 badatel

265.50 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 1:02 pm Post subject: |
|
|
Přídávám se ja taky to samé, ani mě to nějak nevadí. _________________ C35->ME45->M65->SXG75<< siemens ende :-( N95, KM900, Galaxy S, Galaxy S3 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|